hmnc Posted February 8, 2007 Report Share Posted February 8, 2007 Sveiki! domāju esošā ajax tūļa vietā izmantot prototype (iespējas, utt, bla bla bla), bet nu lejupielādējot tur sanāk virs 60kb (kas protams nav īpaši normāli nelielai lapai) skriptu, bet nu tur iekļauta arī visāda draza, kuru es tiešām neizmantošu. jautājums sekojošs: ir vērts vispār izmantot prototype ajax handleri vai ko citu labāk - un ja tomēr ir vērts - cik ļoti daudz no tā visa var graizīt ārā (varbūt kāds jau ir graizījis). labākās atbildes autoram no manis alus :) hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted February 8, 2007 Report Share Posted February 8, 2007 Neesmu to prototype lietojus, bet ja nu vienīgā lieta, kas no turienes ir vajadzīga, ir AJAX, tad man tā neliekas laba doma. Paņem kādu lightweight XHR wrapperi un lieto laimīgs. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hmnc Posted February 8, 2007 Author Report Share Posted February 8, 2007 droši vari ieteikt tavuprāt labāko :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrisp Posted February 8, 2007 Report Share Posted February 8, 2007 Es līdz šim esmu izticis par pamatu ņemot šo http://developer.mozilla.org/en/docs/AJAX:Getting_Started un pieliekot vajadzigo funkcionalitāti atkarībā no konkrētā projekta vajadzibām. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted February 8, 2007 Report Share Posted February 8, 2007 Es ar lietoju selfmade kodu. Uzlaboju pēc vajadzības. (bet nevajag man ļoti ticēt - ar webu nenodarbojos profesionāli, jo pārsvarā kodēju c++) Link to comment Share on other sites More sharing options...
hmnc Posted February 8, 2007 Author Report Share Posted February 8, 2007 a es agrāk jūzāju sajax, pēctam ajax sack, pieradu - slinkums rakstīt savu. vooo. bubu - axaptu močī datos?! :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted February 8, 2007 Report Share Posted February 8, 2007 Nē, galīgi garām. Es, ja kas, vispār neesmu jūzājis kautkādus JS freimworkus. Kautkā vienmēr visi likušies ar pārāk lietu code bloat'u. Man patīk minimālistiski interfeisi, tie parasti ir arī visvieglāk/ātrāk saprotami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rpr Posted February 8, 2007 Report Share Posted February 8, 2007 kaada starpiiba ar prototype vai bez? tas pats kas striideeties kas labaaks pop vai rap. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrisp Posted February 8, 2007 Report Share Posted February 8, 2007 rpr, nu gan salīdzinājums :). prototype ir diezgan smags, tākā ir gan atšķirība vai to izmanto vai ne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted February 8, 2007 Report Share Posted February 8, 2007 Kāda atšķirība - ar Smarty vai bez Smarty? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hmnc Posted February 8, 2007 Author Report Share Posted February 8, 2007 nu izkaujaties :) frameworki kā tādi atvieglo dzīvi koderim, bet apgrūtina serverim. tas īsumā mans viedoklis. Link to comment Share on other sites More sharing options...
john.brown Posted February 8, 2007 Report Share Posted February 8, 2007 Nu, varu ieteikt xajax - javascripta tik 16Kb, iespējas tīri priekš ajax realizācijas normālas. Iekš prototype tur vēl, kā liekas, fīčas tieši ar ajax nesaistītas ir saliktas... Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrisp Posted February 9, 2007 Report Share Posted February 9, 2007 hmnc, šie smagie freimworki vēl vairāk apgrūtina dzīvi lietotājiem. Labs piemērs - Digg.com. Tagad vēl ir daudz maz ok, bet pirms jaunā gada, kad vēl vecais dizains bija, tad bija jāgaida 20 sek. kamēr ielādējās un izpildas visi tie js faili. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hmnc Posted February 9, 2007 Author Report Share Posted February 9, 2007 nēnu es pat nejūzoju freimworkus. bet vot ajax handlerus gan. tāpēc arī gribējās prototype pamēģināt tikai priekš ajax nevis ar visiem tiem hlamiem, kas viņam nāk līdzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrisp Posted February 9, 2007 Report Share Posted February 9, 2007 Nujā, tikai tizli, ka viņš nav modulārs. Ja gribi tikai ajax lietas, tad pārējais pašam būs jāravē arā. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts