Jump to content
php.lv forumi

Cik daudz noslogo serveri valodas izvelme


lizard

Recommended Posts

Lieta tada ka man, ir lapa, diezgan populara, diena sasniedz lidz 250 k hiti, un vakaros kad daudz tauta nereala slodze, vienakrhsi viss bremze, tagad ir nolemts modernizet un partaisit visu daudzmaz, bet ir viens jautajums. Lapa ir iespejams izveleties sev tikamo valodu, un tas viss notiek shadi, ir viens txt fails kur ir nodefineti vardi latviski krieviski un angliski, un lapa atiecigi izvada atiecigi kada valoda lietotajs izvelejies. Vot domaju vai shitads prikols nerij resursu? jo kamer text faila samekle 50 mainigos un saliek pa vietam, noteikti paiet savs laiks un aped savu resursu, bet cik daudz? Vai nav iespejams kaut ka to izmerit?

Link to comment
Share on other sites

valodas glabā kaut vai datubāzē, bet tas vienalga ir pēdejais ko optimizēt. ga jau ka ir arī db, ja ta, tad sāc ar to ka, pārskati db indexus un sarakstītos selectus. padomā vai tiešām visi selecti ir vajadzīgi, varbūt kaut ko var nokešot, varbūt kaut ko prasi lieku reizi.

Link to comment
Share on other sites

Piesejos valodai tadelj ka tas butu viens no veidiem kur es kautko varetu mainit, nu es jau aprbaudiju tas neko nedod, nu par queryjiem nepareiziem shaubos, jo mysql ed tuvu 0%, bet votapache gan naped parejos, vakaros sasniedzz lidz 40 pieprasijumiem sekunde un tad ir vaks idle 0, un viss bremze. A vot ko apacim dod tie sleep procesi, ja tur rada ka tadi ir 400 tad ljoti ticu ka vinji ari bremze tikai vinju jegu nesaprotu. Webservera mainja neko dizh nedeva, uzliku lighttpd un tas pats, vienakrhsi pieljauju ka apache ta jau nokonfots cik nu vareja! Jaunu dzelzi pirkt nav naudas :-/

Edited by lizard
Link to comment
Share on other sites

votapache gan naped parejos, vakaros sasniedzz lidz 40 pieprasijumiem sekunde un tad ir vaks idle 0, un viss bremze.

Webservera mainja neko dizh nedeva, uzliku lighttpd un tas pats

tu ko ?? Pie taada pieprasijuma skaita jaliek apache & Mysql atseviskji nekaadas pakas 3IN1 .... Nokacha Apachi & MYsql & PHP un katru uzliec atseviskji... pieskanojot tieshi tavam kompim...

Visi shie 3In1 diezgan labi ir tikai sakuma stadijaa (kad nav daudz pieprasijumu) .....

saac ar to ka parliec sisteemu , tad liec Apache , tad PHP & Mysql...

un piekonfiguree visu taa lai atbilst tavai sistemai...

Vari arii izmantot to 3In1 tik lielu jegu vairs no taa neredzu ....

P.S. Ja nav noslepums iemet linku gribas redzeet sisteemu kas dazju nedelju laikaa sasniegusi 250k/d Hitus....

(domaju ka paris simti no sii foruma tev neko nemainiis....)

Link to comment
Share on other sites

man vienalga bumbas veļās uz kreisiem mysql pieprasījumiem. a tu paņem tak un nobenčmarko. tev te visi to saka.

+ vēl variants, ka php, apacis piekakāti pilni ar visādām nevajadzīgām extencijām. ir gadījies ka viens httpd threads noēd pa 100mb :)

Link to comment
Share on other sites

bet kas vainas 3in1 instalācijām? kura no viņām neļauj pieskaņot ij apači, ij mysql, ij php? atšķirība tik tā, ka tev nav jātērē laiks, lai kaut ko iekustinātu uz win un statusbarā ir dumja ikona, kas rādā servera statusu + profu nosodījums, ka neliec visu pa gabaliņam un pats, kā īstam lettiņam pienākas.

 

a nixīgajām os laikam nemaz tādas 3in1 pakas nemaz nav un ērtāk ir no sources likt (vismaz ar gentoo :) )

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...