Jump to content
php.lv forumi

Vajadzīgs padoms par graizīšanu


andrisp

Recommended Posts

Ir lapa, kurai ir intro skrīns. Zinu, zinu - it's so 90-ties, bet nu ir. Problēma tāda, ka nevaru izdomāt kā vislabāk to salikt iekš html/css. Tas intro ir kā liels attēls, kam vidū ir kvadrāts, kas ir klikojams.

 

Izkārtojums aptuveni šāds:

layoutswa8.gif

 

1) Visvienkāršākais būtu table layouts bez css. Katru attēlu iekļaut vienkārši ar img tagu.

2) Arī ar table, bet attēlus piekabināt ar css, katrai šūnai piekabinot klāt savu klases nosaukumu.

 

Abiem šiem variantiem ir mīnusi - nesmuks html, ļoti slikti attēlojas uz mobilajiem devaisiem.

 

3) Izveidot wrapper div'u, tajā iekļaujot pa div'am katram attēlam, piekabināt tiem klases nosaukumus un ar css sadefinēt backgroundus un nopozicionēt.

 

- Šitas jau itkā būtu labāk - varētu uztaisīt tā, ka mobilajiem devaisiem rādās tikai viens strings bez attēliem, tipa, "Turpināt uz lapu" vai kautkā tā. Bet kods tikuntā nebūtu diezko smuks un semantisks. Vēl arī domāju, ka šādam risinājumam ir lielāka iespēja gļukot uz dažādiem browseriem.

 

 

Tātad - kā vislabāk salikt kopā šādu lapu ? Kā jūs darītu ?

 

UPD: Vēl viens variants - izmantot 3. variantu, bet div'us ģenerēt no javascript. Ja nemaldos, tad mobilie devaisi ignorē javascript, un css arī, ja pie type norādīšu screen. Bet nu šitas tāds čerež žopu risinājums.

 

Protams, vēl varētu index lapā veikt pārbaudi, vai klients gadienā nav mobilais, un ja ir, tad pāradrasēt uz galveno lapu, intro skrīnu izlaižot. Bet nu tas nav galvenais, gribu zināt kā semantiskāk vispareizāk ir veidot šādus layoutus.

Edited by andrisp
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...