ray Posted August 31, 2006 Report Share Posted August 31, 2006 (edited) kā lai sakārto ierakstus izvadot ar sql, lai tie būtu pēc alfabēta un cipariem. vaicājums ir SELECT * FROM tabula ORDER BY nosaukums man izvadītie lauki ir šādi: Paraugs nr. 1 Paraugs nr. 10 Paraugs nr. 11 Paraugs nr. 12 Paraugs nr. 2 Paraugs nr. 3 Paraugs nr. 4 Paraugs nr. 5 Paraugs nr. 6 Paraugs nr. 7 Paraugs nr. 8 Paraugs nr. 9 bet man vajag lai būtu arī skaitļi pēc nosaukums augošā secībā. uzrakstīju vairācājumu SELECT * FROM tabule ORDER BY by cast(nosaukums AS UNSIGNED) , bet viņš man izmet šādi: Paraugs nr. 2 Paraugs nr. 3 Paraugs nr. 4 Paraugs nr. 5 Paraugs nr. 1 Paraugs nr. 6 Paraugs nr. 7 Paraugs nr. 8 Paraugs nr. 9 Paraugs nr. 10 Paraugs nr. 11 Paraugs nr. 12 Edited August 31, 2006 by ray Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delfins Posted August 31, 2006 Report Share Posted August 31, 2006 wtf!??? STRING -> UNSIGNED?? loģiski ka tur beigās putra būs... tāpēc tam domāts COLLATION.. vakar tika runāts Link to comment Share on other sites More sharing options...
ray Posted August 31, 2006 Author Report Share Posted August 31, 2006 (edited) wtf!??? STRING -> UNSIGNED?? loģiski ka tur beigās putra būs... tāpēc tam domāts COLLATION.. vakar tika runāts Vaicājums SELECT * FROM tabule ORDER BY nosaukums COLLATE utf8_general_ci Bet viņš man atkal izmet šādi: Paraugs nr. 1 Paraugs nr. 10 Paraugs nr. 11 Paraugs nr. 12 Paraugs nr. 2 Paraugs nr. 3 Paraugs nr. 4 Paraugs nr. 5 Paraugs nr. 6 Paraugs nr. 7 Paraugs nr. 8 Paraugs nr. 9 man vajadzētu, lai būtu arī skaitļi augošā secībā Edited August 31, 2006 by ray Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delfins Posted August 31, 2006 Report Share Posted August 31, 2006 ORDER BY name BINARY ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ray Posted August 31, 2006 Author Report Share Posted August 31, 2006 ORDER BY name BINARY ? You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'BINARY' at line 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted August 31, 2006 Report Share Posted August 31, 2006 Nevajag name laukā glabāt divus dažādus datus. Vajag tur glabāt tikai INT tipa datus, tb to numuru. Bet to "Paraugs nr." tekstu pielikt klāt php kodā. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ray Posted August 31, 2006 Author Report Share Posted August 31, 2006 Nevajag name laukā glabāt divus dažādus datus. Vajag tur glabāt tikai INT tipa datus, tb to numuru. Bet to "Paraugs nr." tekstu pielikt klāt php kodā. tas ir nosaukums, tikpat labi tas var būt tā: Paraugs nr. 1 Paraugs nr. 2 Paraugs nr. 10 zb 786 zb 791 utt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delfins Posted August 31, 2006 Report Share Posted August 31, 2006 ray, tev VLOMS PALASĪT MANUĀLI!? PS: es speciāli dodu nepareizi, lai tu vismaz kaut cik pakustētu ar smadzenēm Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted August 31, 2006 Report Share Posted August 31, 2006 Nu var meklēt atstarpi no beigām, tad nogriezt substringu līdz beigām, un tad kārtot pēc atrastā skaitļa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delfins Posted August 31, 2006 Report Share Posted August 31, 2006 imho neparāts tā zortēt... tad jau jāzortē pēc visiem skaitļiem... žēl ka REGEXP atgriež tikai true/false.. citādi jau tur varētu ar to izlīdzēties.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts