Jump to content
php.lv forumi

javascript un request


nemec

Recommended Posts

taatad ir lietotaajs, kursh ir atveeris lapu. tad ir lietotaaajs 'divi' (pie cita datora), kursh darbojaas tajaa pahaa lapaa.. lietotaajs 'divi' ar savu darbiibu iegruuzh datus mysqlaaa..

man vajag: lai kad ienaak dati, tad lietotaajam 'viens' tas paraadaas..

man liekas, ka kaut kas liidziigs chatam..

kaa dariit?

1. vai ar javascriptu teikt lai konektejaas (piemeeram katru sekundi) pie skripta PAARBAUDAM_BAAZI.php, kursh attieciigi nolasa vajadziigos datus..

2. vai var buut kaut kaa var, lai es iedarbinu skriptu ar lietotaaju 'divi', un tad attieciigi dati aiziet lietotaajam 'viens'..

>< ja pirmais risinaajums, tad kas par funkcijam. un nezagruziisies tas reloads pa vienai sekundei galu galaa (piemaaram: suuta pieprasiijumu, bet atbilde no servera atnaak peec piecaam sekundeem);

>< par otro variantu, es taa nahaljavu eidomaajos (bet tas man ljoti patiik, jo nav lieku pieprasiijumu);

Edited by nemec
Link to comment
Share on other sites

Otrais variants impossible, ja vien netiek izmantoti soketi (Java apleti, AX objekti)

 

Pirmais ir ticams, un liekas ka pat 2..3sec būtu pieņemams.

Vēl to var nooptimizēt izmantojot shared-memory... SQL nav domāts tādem darbiem. (es par statusa iegušānu, kaut vai pēdējā MSG ielikšanas laiku)

Link to comment
Share on other sites

Es noteikti rakstītu caut AJAX vai citu JS pieprasījuma veidu. Lai nebūtu lēni pieprasījumi un nevajadzētu sūtīt visus datus uzreiz un katru reizi, ik sekundi ir jāsūta pieprasījums validēt, vai pēdējais saņemtais id no mysql datubāzes ir jaunākais. Ja ir, tad sūtīt atpakaļ apstiprinājumu, bet ja ir jau jaunāki ieraksti, tiek sūtīti visi jaunākie. Vislabāk, protams, izmantot XML.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...