Jump to content
php.lv forumi

Problema nolasot UTF-8 failu


mahabit

Recommended Posts

Man ir fails kas saglabats UTF-8 encodingaa. Un kad to nolasu, tad prieksaa faila tekstam tiek pievienoti п»ї simboli.(Pie tam paradas vinji tad kad to failu saglabaju ar notepad, ja failu veidoju dinaiski ar php kodu, tad tie simboli neparadas) Itka tie kautkadi magiskie baiti. Ka vinjus vispareizaak novaakt no nolasitas texta rindas un kas tie tadi isti ir?

Link to comment
Share on other sites

Vispareizāk ir vienkārši tādus netaisīt - paņem normālu redaktoru, kurš māk bez šiem baitiem utf8 failu ieseivot, piemēram, notepad2.exe (vai paskaties manā satura rādītājā, tur ir arī citi redaktori pieminēti).

Link to comment
Share on other sites

"Vispareizāk ir vienkārši tādus netaisīt" To man pateikt klientiem kuri sos failus taisiis?:) Ptieisba tie ir parasti txt faili ar kautkadu informaciju kurus skripti pec tam apstraadaa. Un es pirms tam nezinu ar klientam var ienakt prataa to failu uztaisiit Tiesam nav kaukada php funkcijakas vinjus atpazist un nogriez?

Link to comment
Share on other sites

mahabit--> shim meerkjim es izmantoju iebuuveeto FAR redaktoru ....

vinsh vispaar saglaabaa atpakalj to failu neiveicot nekaadas mistiskas konvertaacijas

teiksim No unix formaataa uz Win ...

pirms likshanas uz servera vienkaarshi atver tos failus un ar rocinjaam notiri pirmos 3 baitus

(pats redzeesi kurus ;) )

Link to comment
Share on other sites

Nu tu jau neminēji, no kurienes tu tādus failus rauj. Biju iedomājies, ka pats tādus uztaisīji. Bet nu ja vajag universāli tādus txt failus apstrādāt, tad dari kā v3rb0 saka - skaties vai pirmie 3 baiti ir tādi, ja ir, tad fails ir saglabāts utf8 kodējumā ar to viltīgo signatūri.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...