Jump to content
php.lv forumi

konektēšanās pie datubāzes ar sqlyog caur ssh


zuiks

Recommended Posts

Kristabs kādreiz rakstīja:

 

Mans iecieniitais ir SQLyog, aplikaacija, kuru uzinstalee uz sava PC un lieto attaalinaata servera DB caur tuneli(PHP fails) jeb caur SSH protokolu kaa localhostu. Tb, ja DB ir tikai pieejama no localhost, nevis attaalinaati, vienalga vari vinju lietot smuki caur tunelingu.

 

Šobrīd mēģinu SQLYog lietot smuki (caur tunelingu). Visu rakstu, kā helpā priekšā parādīts. Izmet erroru 2013 - Lost connection to MySQL server during Query.

 

SSH tiesības man ir - ar puTTY pie servera klāt tieku.

 

Laboju:

 

Viss aizgāja - dievs apskaidroja prātu - pielēca, ka ejot caur ssh, es nokļūstu serverī un ka tagad kā mysql host vairs nav jāraksta IP adree, bet localhost. Varēja gan viņi to helpā ierakstīt, lai cilvēkiem nav jāmocās

Edited by zuiks
Link to comment
Share on other sites

Pameegjini neviss SSH tunelingu, bet to otru - web tunelingu. Viss notiek caur 80 portu. Liidz shim ne uz viena servera (arii hostingu - serveris.lv,lathost.lv,etc) nekaadu probleemu nav bijis. Uzkopee sqlyogtunneling.php uz web roota un sqlyog konekshen menegjerii noraadi celju uz to php failu, piemeeram, www.manssaits.lv/sqlyogtunneling.php un tajaa pirmajaa logaa, kur username un pasw jaaraksta, raksti localhost, kaa mysql host adresi. Cerams saprati un paliidzees shis te. Piefiksee arii taa tunelja php faila lielos un mazos burtus visur, lai buutu pareizi uzrakstiits. Tas fails atrodas kautkur folderii, kur uzinstaleeji sqlyog (tipa c:/program files/sqlyog/kautkurte).

 

AA, nu vo, nepamaniiju Tavu zilo tekstu vai arii tiko paraadiijaas. Varbuut kaadam citam vismaz shis teksts noderees

Edited by Kristabs
Link to comment
Share on other sites

Tie taču telneta pamati, ka izmantojot telnet klientu, tu strādā (respektīvi izpildi) komandas uz servera. Tāpēc arī MySQL helpā tas nav rakstīts - jo tam ar to nav pilnīgi nekāda sakara.

Link to comment
Share on other sites

Telnets man līdz šim nebija nepieciešams, tāpēc uzreiz neiedomājos.

Bubu, es nedomāju MySQL helpu. Programmai Sqlyog ir pašai savs helps. Tur sīki aprakstīts un ar skrīnšootiem ilustrēts, kā viss jādara.

 

Atvainojos par pagarāko citātu: Tieši par SSH.

 

To understand the setup better, let us connect to a MySQL server using a real life example.

[...]

In this particular case you have to put in the following value for various options:

 

Server Tab

MySQL Host Address 234.56.65.79

Username Your mysql user name.

 

Password

Your mysql password.

 

Database

The database that you want to connect to. You can leave this field blank.

 

Port

The port MySQL is listening. By default it is 3306.

 

Tunnel Tab

Username

ssh_user

 

Password ssh_pwd

SSH Host 234.56.65.78

SSH Port 22

Local Host This is always localhost.

Local Port Any port that is unused on your local machine. If you dont have a MySQL running on your machine then you can provide 3306.

 

 

Helpā taču ir parādīts, ka jālieto nevis localhost, bet IP adrese? Kā lai neuzticas helpam? Tāpēc arī čortojos.

Link to comment
Share on other sites

zuiks: neuztraucies, ja tikai kļūda helpā būtu vienīgā sqlyog problēma - indiešu kvalitāte, daudz sīkumi ir neērti/pavirši sataisīti (tas pats nelaimīgais exports no mysql5 ar viewiem - dumps vispirms taisa tabulu ar view struktūru, senākās versijās insertoja nevajadzīgajā tabulā visus viewā redzamos datus, tad dzēš nost nevajadzīgo tabulu un pašās beigās pieliek create view komandu). bet vienalga daudzām lietām šis ir ērtākais bezmaksas mysql klients.

Link to comment
Share on other sites

riskēju norauties un uzsākt fleimu, bet imho ērtākais un pilnīgākais editors priekš php ir zend studio, tad mazie - pēc gaumes un patikšanas - crimson, pspad, editplus, textpad, gvim utt. tad visi tie kas nemāk pat sintaksi iekrāsot, vi, vecais notepads, ee, edit utt.

 

tas ka jāmāk komandrindā, ij unix ij sql kaut ko izdarīt jā piekrītu - jo vairāk zināsi, jo drošāk vari justies, bet vai tāpēc katru dienu 1000x rakstīsi select * from tablename un ar roku meklēt kur ir aizverošā iekava? laiku tas viss noēd.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...