Jump to content
php.lv forumi

Lietotaaji un grupas


Ugabuga

Recommended Posts

Nevaig man koda paraugus vai kko taml., bet gan padomu, kā visefektīvāk izveidot lietotāju menedžmenta sistēmu, ar grupām.

 

Visi lietotāji jādala pa grupām, bet grupu skaits nav zināms un laika gaitā var mainīties - tās var pievienot un dzēst, kā arī lietotājus var grupām pievienot, dzēst un pārvietot.. Lietotaaju skaits vareetu buut visai apjomiigs (projekts visai liels, cik noprotu), kaa arii grupas kādas padsmit.

 

Kā šādu padarīšanu varētu taisīt, lai tā strādātu maksimāli ātri un būtu maksimāli ērta?

 

Man līdz šim neko nopietnāku par savu mazo, nevienam zināmo webu, kur var experimentēt un mudīties pēc sirds patikas, nav nācies kodēt, tādēļ prasās pēc padoma..

Link to comment
Share on other sites

dari tā, izveido tabulu kur ir visu iespējamo pieeju atselekteeshana, attiecīgi katrai grupai atljauj tikai to ko vinam vajag, un ja veido jaunu grupu tad saliek ko vinjsh varees dariit un ir ok :)

 

 

ar domu:

 

LInks1

LInks2

LInks3

LInks4

LInks5

 

 

grupa1=links1=y,links2=y,links3=y,links4=y,links5=y,name=root

grupa2=links1=y,links2=y,links3=y,links4=y,links5=n,name=hz1

grupa3=links1=y,links2=y,links3=y,links4=n,links5=y,name=hz2

grupa4=links1=y,links2=y,links3=n,links4=y,links5=y,name=hz3

grupa5=links1=n,links2=n,links3=n,links4=y,links5=y,name=hz4

 

utt .....

Edited by [Ya]
Link to comment
Share on other sites

Svariigs padoms (pats nesen uzkaapu uz graabeklja) - nekaadaa gadiijumaa nekodeet lietotaaja grupas taa saucamajaa "hard coded" variantaa. Tobish nelikt lietotaaju grupu paarbaudes web formaas... Pie mazaakajaam izmainjaam (un pasuutiitaajiem patiik mainiit savas domas 24h dienaa) naaksies labot visas formas. Vislabaakais laikam ir YA ieteiktais variants. Vieniigais miinus shai gadiijumaa ir taads, ka ja Tev linki (darbiibas) buus ljoti daudz, tad taa tabula izvertiisies nereaali liela un liidz ar to selekteeshana pa to tabulu manupraat buus sameeraa leena... Vai es nekljuudos?

Link to comment
Share on other sites

Riit sazinos ar khemm.. 'pasuutiitaaju', nee bet veel vienu koderi, zem kura straadaaju. Shams ir pilniibaa informeets par ko-kaa-vajag. Bet nu cik saprotu tad itamaa ir dalja no kaut kaada 'briivdienu gida', 'sporta padomnieka' vai hwz.. (Alpos dziivoju :P tuurismam te visi vergo) Nedomaaju, ka tur buus paaraak daudz atljauju un ierobezhojumu..

 

Tur veel paraadaas kaut kas par mistisku kategoriju un apakshkategoriju paarvaldiishanu..

piemeers tika mineets:

Kategorija: sports

Apakshkategorija: sleeposhana, ritenjbraukshana.. utt..

 

Pagaidaam nesavelku to visu kopaa, kaa tas galaa vareetu izskatiities.. 0_o

bet nu man nav ne jausmas, kaa vinji te domaa to realizeet, ja iedomaajushies, ka divas ljoti savstarpeeji cieshi saistiitas lietas raksta divi dazhaadi cilveeki divos dazhaados kantoros..

 

Diivainas vinjiem taas darba metodes iestraadaajas, ja 99% no pasuutiijumiem sastaada htmliskas viesniicu lapeles, ar ljaunaakajaa gadiijumaa online rezervaaciju.. bet nu tas jau offtopiks

Link to comment
Share on other sites

nesapratu jautājumu.

 

kādā ziņā tieši gribi taisīt datubāžu struktūru?

 

users:

ID|GROUPID|NAME

 

groups:

ID|NAME|ALLOWEDPAGES

 

attiecīgi pievienojot lietotāju selectojam grupas un taisam dropdownu (vai whateva kā tev ērtāk)

 

lapu/moduļu switchs - selectojam allowedpages kaut vai ar explode+in_array vai pie inserta ' [$allowedpage]' un tad pie selecta allowedpages LIKE '%[$page]%'

Link to comment
Share on other sites

Ta tas diemzhel parasti notiek, kad bossi pashi iisti nezin ko vinjiem vajag un tad anyway buus potenciaalas probleemas kodeejot. Itkaa paliidz PPS vai funkcionalo prasiibu nodefineeshana uz papiira un bossa paraksts uz taa, tachu tas ir tikai teoreetiski, jo shis prasiibu dokuments tik un taa neietvers visu ko boss veelas :):):) Ir jau taa - bossi grib lai uztaisa VISU, bet koderi grib taisiit tikai to kas patiesi nepiecieshams :)

P.S. Sorry par filozofiju, laikam te tomeer nav iistaa vieta kur filizofeet...

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...