bra Posted September 1, 2005 Report Share Posted September 1, 2005 (edited) Tātad es atkal esmu sakrājis nelielu problēmu kaudzīti un sākušu šīs izklāstīt. 1) ir selects if(empty($_POST["blok"])){ $blok_chek = " statuss =1 AND "; } else{ $blok_chek = " "; } #=>echo $blok_chek; $sql_query = "SELECT * FROM user WHERE ".$blok_chek." vards LIKE '%".$_POST["name"]."%' or uzvards LIKE '%".$_POST["name"]."%' order by vards ASC"; viss jau ļoti skaisti itkā šancē, bet šī te daļa vienkārši tiek ignorēta statuss =1 AND un tiek atlasīti visi ieralsti neskatoties uz to selecta daļu, varbūt jums ir kāda iedeja kas par problēmu 2) ir meklētājs kurš just atlasa visus kautko no txt(text) lauka, bija doma veidot highlitaitu tam textam labi tur man talkā nāk str_replace(), bet jautājums kā Mysqlim pateikt lai atrod man ar text like '%koks%' atrod man visus koks, bet nevis lietuskoks tā sacīt atrod tikai pilnos vārdus Paldies jums jau iepriekš Edited September 1, 2005 by bra Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delfins Posted September 1, 2005 Report Share Posted September 1, 2005 1.) izvadi no tā ROW lauku statuss, vai drukājās 1 / 0 pat pie WHERE statuss = 1 stipri šaubos ka tā būs... bet varbūt kaut kas ar tiepiem nav OK... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bra Posted September 1, 2005 Author Report Share Posted September 1, 2005 (edited) 1.) izvadi no tā ROW lauku statuss, vai drukājās 1 / 0 pat pie WHERE statuss = 1stipri šaubos ka tā būs... bet varbūt kaut kas ar tiepiem nav OK... 21734[/snapback] tur jau tā lieta izvanu un man rādās i 1 i 0, tas nav patīkami, bet moš jāpaspēlējas at tipiem taga man CHAR(1) moš uzlikt int(1) UPDATE nē arī ar int šams just tiek ignorēc Edited September 1, 2005 by bra Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted September 1, 2005 Report Share Posted September 1, 2005 hhh. tavs kverijs ir šāds (ko tev pašam vajadzēja ar echo izdrukāt un paskatīties): SELECT * FROM user WHERE statuss=1 AND vards LIKE '%post-name%' OR uzvards LIKE '%post-name%' order by vards ASC neliekas ka X AND Y OR Z nosacījumā X daļa neņemsies vērā, ja Z būs pateiss? Vajag X AND (Y OR Z). AND ir lielāka prioritāte nekā OR, taču. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bra Posted September 1, 2005 Author Report Share Posted September 1, 2005 bubu Tu esi ģēnijs liels paldies Tev vakar līdz 2 naktī sēdējo ar šo problēmu tiešām liels paldies, un tāds neliels offtopiks kā dabūji cmuku SQL higlaitingu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delfins Posted September 1, 2005 Report Share Posted September 1, 2005 kad lieto OR, vienmēr ir jālieto iekavas! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted September 1, 2005 Report Share Posted September 1, 2005 un tāds neliels offtopiks kā dabūji cmuku SQL higlaitingu? 21739[/snapback] Uzspied kreisajā pusē zem smailijiem "BB Code Help", kad raksti reply: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts