Jump to content
php.lv forumi

PHP + GD


rudzis

Recommended Posts

Savajadzējās beidzot arī uz savas kastes uzkabināt GD bibliotēku, bet tā kā to nekad neesmu darījis, radās zināmas problēmas. Mēģināju pēc visādiem tutoriāļiem, bet katrā infa atšķīrās, tāpēc tā arī netiku galā. Varbūt ir kādam kāds labs links, vai pats var īsi paskaidrot, kas kur jāiekopē un jāatkomentē?

Link to comment
Share on other sites

Ā, nu tad slikti - vajag zip failu vienmēr ņemt. exe's instalācijai nekādi paplašinājumi nenāk līdzi. Novelc tādas pašas versijas (svarīgi!) zip failu un pārkopē extensions/ext (atkarībā no php versijas) direktoriju uz ieinstalēto vietu,

Link to comment
Share on other sites

Novilku tās pašas versijas ZIP'u (4.4.0). Tur ir extensions mape, dziļāk nekā nav. Ieliku to mapi iekš PHP diras (Program Failos) un atkomentēju to rindiņu, bet kattreiz, kad palaižu php skriptu, vispirms izmet erroru, ka tas fails nav atrodams.

Link to comment
Share on other sites

Tas ir kā iekš extensions nekā nav? Tukša mape? Tā nevar būt, tev vai nu arhivators gļuko, vai zip arhīvs bojāts.

Ja tomēr tur ir php_gd2.dll fails, tad pārbaudi vai extension_dir parametrs iekš php.ini faila norāda uz to extension mapi.

Link to comment
Share on other sites

Ā, skaidrs :) Nu tagad it kā viss izdevās. Pirms tam pie tā extensions_dir nebiju lietojis pēdiņas. Vairs erroru nav. Jānotestē kāda img funkcija. Paldies!

 

Pag! Tomēr image funkcijas kaut kā nestrādā. Varbūt vēl kaut ko svarīgu un pašsaprotamu neesmu izdarījis?

Edited by rudzis
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...