Jump to content
php.lv forumi

Recommended Posts

Posted (edited)

Mljin nu nekādīgi nevaru iebraukt tajos preg_replace un ereg_replace...

Vajag no URL izvākt v=(kaut kāds cipars(viens))

string_replace nevaru lietot, jo tas cipars var būt dajebkāds - taisīt ciklu kaut kā nevisai smuki būtu.

Kā uztaisīt, lai man no ?id=20&y=2005&m=4&v=4 izvāktu v=4 ?? v var buut arii 2, 4, 5 - līdz deviņi...

Tas tjip jauna linka ģenerēšanai vaidzīgs ar domu, ka v vērtība tiks mainīta, lai urlā jamā nedublētos...

Lūdzu - soli pa solim kāds izskaidro - kas tieši ar katru simbolu tiek darīts!!! PLZ!!

No manuāļiem nu neko nesaprotu :/

Edited by ohmygod
Posted
No manuāļiem nu neko nesaprotu :/
Njā, nu i mūsdienās šitādi programmētāji rodas... <_<

<?php
 $url='?id=20&v=5&y=2005&m=4&v=6';
 $url = preg_replace('@&v=(\d+)@', '', $url);
 echo $url.'&v=55';
?>

(darbosies tikai tad, ja v=... nebūs uzreiz pirmais aiz ? zīmes)

Posted
Njā, nu i mūsdienās šitādi programmētāji rodas...  <_<

Esmu jau iepriekš teicis, ka man ar ENG ir ļoti švaki! Tāpēc arī neko nesaprotu! Man nesaprotamā valodā tur viss aprakstīts un parasti arī nemaz neiedziļinoties. Tjip - šitā rinda dara to un to, bet ko katrs tas dumais simbols izdarīs - īsti nesaprotu...

Posted
Esmu jau iepriekš teicis, ka man ar ENG ir ļoti švaki! Tāpēc arī neko nesaprotu! Man nesaprotamā valodā tur viss aprakstīts un parasti arī nemaz neiedziļinoties. Tjip - šitā rinda dara to un to, bet ko katrs tas dumais simbols izdarīs - īsti nesaprotu...

16784[/snapback]

Tam eksistē risinājums - mācīties, mācīties un mācīties ;)
Posted

16784[/snapback]

arii krievu valodaa ir ljoti daudz labu jo labu resursu, par preg repleiciem kaut vai shitie:

Регулярные выражения

Регулярные выражения для "продвинутых новичков"

:rolleyes:

• Create New...