keissfootball Posted April 17, 2005 Author Report Share Posted April 17, 2005 Vienkāršākā valodā varat izskaidrot? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kavacky Posted April 17, 2005 Report Share Posted April 17, 2005 Caur adresi nav nodots tāds mainīgais "action". Link to comment Share on other sites More sharing options...
keissfootball Posted April 17, 2005 Author Report Share Posted April 17, 2005 Un ko es varētu izlabot skriptā lietas labā? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hmnc Posted April 17, 2005 Report Share Posted April 17, 2005 Un ko es varētu izlabot skriptā lietas labā? 16514[/snapback] izlabot curve_hands.dll moduli. vienīgā iespēja. vēl var palīdzēt ārstnieciskās tējas ar RTFM ekstraktu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hu_ha Posted April 17, 2005 Report Share Posted April 17, 2005 Vienkāršākā valodā varat izskaidrot? 16511[/snapback] Vienkāršā valodā - tu nepārbaudi mainīgos un neskatoties uz to vai tur ir kāda vērtība vai nav, bāz kodā iekšā. Kā jau iepriekš minēju, tad nepieciešama pārbaude: $action = $_GET['action']; //shii vietaa rakstam if (isset($_GET['action'])) $action = $_GET['action']; else die ('neesu $_GET['action'] mainīgo padevis un $action mainīgais nav definēts'); Link to comment Share on other sites More sharing options...
keissfootball Posted April 17, 2005 Author Report Share Posted April 17, 2005 Tev tā pēdējā rindiņa pareizi uzrakstīta??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max_Payne Posted April 17, 2005 Report Share Posted April 17, 2005 Pēdējā rindiņā jābūt die ('neesmu $_GET[action] mainīgo padevis un $action mainīgais nav definēts'); kļūda "quot`os" pie $_GET[action]. Link to comment Share on other sites More sharing options...
keissfootball Posted April 17, 2005 Author Report Share Posted April 17, 2005 Nesapratu kas ar to "quot`os", man viņu kodā jāieliek? kā man tam kodam jāizskatās? Šitā: die ( 'neesmu $_GET[action] mainīgo padevis un $action mainīgais nav definēts'); Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max_Payne Posted April 17, 2005 Report Share Posted April 17, 2005 (edited) Par "quote" sauc tās mazās pēdiņas kas, pemēram ietver $_GET['action'] action. Ja gribi lai parādās atbilde "neesmu $_GET[action] mainīgo padevis un $action mainīgais nav definēts!" tad, šajā gadījumā, pie $_GET['action' ] šīs pēdīņas nelieto.... Pilnībā kods izskatīsies šādi - if (isset($_GET['action'])) $action = $_GET['action']; else die ('neesmu $_GET[action] mainīgo padevis un $action mainīgais nav definēts!'); Edited April 17, 2005 by Max_Payne Link to comment Share on other sites More sharing options...
keissfootball Posted April 17, 2005 Author Report Share Posted April 17, 2005 A nu ja pēdiņas taču qoute bija. Bet tāpat, ja es ierakstu to rindiņu, man nestrādā, un atverot guestbook.php browserī, viņš man izmet šito: neesmu $_GET[action] mainigo padevis un $action mainigais nav definets! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max_Payne Posted April 17, 2005 Report Share Posted April 17, 2005 Tas tādēļ , ka neesi norādījis veicamo darbību ja nemaldos tev tur bija write vai read , vai kaut kas tamlīdzīgs - tūlīt apskatīšos visu kodu un mēģīnāšu izlīdzēt... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max_Payne Posted April 17, 2005 Report Share Posted April 17, 2005 (edited) A nu ja pēdiņas taču qoute bija. Bet tāpat, ja es ierakstu to rindiņu, man nestrādā, un atverot guestbook.php browserī, viņš man izmet šito: neesmu $_GET[action] mainigo padevis un $action mainigais nav definets! 16524[/snapback] Tātad - 1.Cik ātrumos izlasot sapratu - paredzēti divi varianti (ievietot jaunu ziņu, vai lasīt esošās). Tādēļ - vēršoties pie lapas, Tev jānorāda veicamā darbība - šajā gadījumā linki izskatītos šādi .../guestbook.php?action=read - ja gribi lasīt ziņas .../guestbook.php?action=write - ja gribi ievietot jaunu... Tas nu pirmajam brīdim takā būtu viss - nav vairāk laika iedziļināties... Edited April 17, 2005 by Max_Payne Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted April 17, 2005 Report Share Posted April 17, 2005 A nu ja pēdiņas taču qoute bija. Bet tāpat, ja es ierakstu to rindiņu, man nestrādā, un atverot guestbook.php browserī, viņš man izmet šito: neesmu $_GET[action] mainigo padevis un $action mainigais nav definets! 16524[/snapback] Nu taču atverot guestbook.php failu tev nebūs GET mainīgais action definēts. Loģiski, ka izmetīsies tas teksts ārā! Viss ir kā jābūt. Ja gribi, lai notiek kautkas cits, nevis parādās tas teksts, tad ieliec tā die() vietā, to ko vēlies lai notiek un viss. Domā taču ar savu galvu arī. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivars Posted April 17, 2005 Report Share Posted April 17, 2005 Vienkāršā variantā varētu ieteikt kaut ko tādu skripta sākumā ielikt: if(isset($_GET["action"])) { $action=$_GET["action"]; } else { $action="read"; //šī būs noklusētā vērtība $action mainīgajam } Un tālāk tad $_GET["action"] vietā izmantot $action galīgi vienkāršā variantā var arī tā: if(!isset($_GET["action"])) { $_GET["action"]="read"; //šī būs noklusētā vērtība $_GET["action"] mainīgajam } un šitajā otrajā variantā neko tālāk vairs nevajadzēs mainīt Link to comment Share on other sites More sharing options...
keissfootball Posted April 17, 2005 Author Report Share Posted April 17, 2005 Kādam tad tam kodam beigu beigās manā variantā jāizskatās ar to "read" un "write"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts