Jump to content
php.lv forumi

Pārslodzes problēma ar pagaidējo hostingu


Recommended Posts

Sveicināti atkal!

 

Vienu reizi jau prasīju par hostinga palīdzību (šajā topikā) - http://php.lv/f/topic/21609-kādu-hostingu-izvēlēties-ja-mājaslapa-ir-domāta-tikai-latviešiem/?p=170470

 

Teorētiski mājas lapas prasības ir palikušas tās pašas, tikai ir izmaiņas apmeklētāju skaitā - 

 

Šobrīd kā hostingu izmantoju namecheap.com Shared hostingu, ar kuru it kā problēmu nav pilnīgi nekādu, izņemot to, ka pie liela online daudzuma saņemu 508 resource error. 

 

Skrīnā var redzēt vienu brīdi, kad man vajadzēja 6 reizes mēģināt ieiet lapā, no sešām reizēm - vienu ielādēja - 

 

Pašlaik neizmantoju nekādus CDN vai cache pluginus (bāze - wordpress), bet neesmu pārliecināts, ka tas daudz ko līdzētu. Pastāvīgi online tāds nav, bet var būt momenti reizes 10 - 15 mēnesī, kad šāds un vairāk online tiks sasniegts uz 15+ stundām un tas var radīt nopietnas problēmas.

 

Varbūt kāds var ieteikt vai man izmantot hostingu, VPS, kādi ieteikumi uz tādas bāzes, izņemot DigitalOcean (it kā labs hostings, bet man pāris reizes dienā bruka MySQL (cik rakstīju supportā - nevarēja palīdzēt).

 

Paldies.

 

P.S. cPanelī CPU usage = 100%/100%, Entry processes - 18/20. Cik zinu, tad entry processes ir kaut kādi izpildošie skripti, vai ne?

post-5158-0-95110700-1420666579_thumb.jpg

Edited by kapeika
Link to comment
Share on other sites

Pie DO sēžu jau labu laiciņu. Nekas arī nebrūk... 

Ja nemaldos supportam nebūtu jāslauka tev dupsis tikai tādēļ ka kko neproti iekrāmēt savā vps. :)

 

Ja kas mysql arī ir log faili kuros gan jau varēsi redzēt kādēļ tev tur kkas brūk. Deru uz 5 wordpress saitiem ka atmiņa beidzas.

Link to comment
Share on other sites

Pie DO esmu jau vairak kā gadu, nekas tur klājas, ja vien pats nebrucini :D 

Pirmais ar ko sāc ir cache plugins. Gan atbrīvosi apmeklētājus ar gaidīšanu, gan arī varēsi šo to no DB iekešot..

Kā arī liela daļa SEO plugini parāda resursu lietojumu, tobiš  cik atmiņu patērē. 

Edited by Plutons
Link to comment
Share on other sites

Esmu pēdējā laikā gandrīz ar katru WP saskāries ar load problēmām, vairāk gan pie vietējiem hosteriem. Izmantoju šobrīd tikai Digital Ocean serverus, vidēji dev kastei 5 dolāri, produkcijai 10 plānu. 

 

Ieteiktu tev paskatīt pluginus, atslēdz ieslēdz, paskaties, kā izmainās ātrums galvenokārt izmaiņas uzreiz jutīsi admin panelī, cik ātri postu sadaļa atverās, lapu sadaļa. Ir bijušas pāris reizes tieši ar dažādiem pluginiem, to pašu WPML, ja pieslēdz string translate, uzreiz viss sāk uz švaku serveri vilkties, tad arī tur nedaudz savādāk pašu pluginu vajag piekonfigurēt. Ja tu atjauno pluginus, var gadīties, ka tajos notiek kaut kādas izmaiņas, kas patērē vairāk resursu, kāds performance bugs, utt.. 

 

Vidēji parasts, nedaudz advancētāks WP uz vienu useri noēd ap 50MB ram, tas ir pie vienlaicīgas konekcijas. Jāskatās, cik labi ir veidota pati ādiņa, kādi kveriji izveidoti, cik kveriji ir kopumā. Ieteiktu izmantot arī "Transients" kešu, kur iespējams kešot atsevišķus fragmentus, kverijus http://codex.wordpress.org/Transients_API

 

Ja bruka tev nost MYSQL, vienkārši tev uz izvēlētās kastes droši vien bija 512 variants, jeb 5 doļi mēnesī. Ja paskatos piemēram 20 doļi mēnesī, tā jau viņiem ir nopietna padarīšana un resursi pietiktu visam. Vēl ir variants, ka vienu VPS tu turi, izmanto failiem, soursei, bet otru VPS uztaisi tikai uz mysql. Arī tādā veidā iespējams ko uzlabot. 

 

Ieteiktu vēl izmantot new relict, ar to tu varētu ātri vien noteikt, kas tev to serveri grauž nost. 

 

Tīri teorētiski, uz DP pat nevajadzētu lietot visus šos te cache pluginus, un ko tik vēl nē, iet tā pat labi, vienīgi ko varētu optimizēt ir rekvestu skaits, sakombinēt css, js kopā, minificēt, pieslēgt google pagespeed, lai kešo bildes, un citus elementus. 

 

Enyway, ja tev vajag help tieši ar Wordpress performanci, droši raksti PM. 

Link to comment
Share on other sites

Paldies par ieteikumiem - palasīju kārtīgāk par DigitalOcean, Swapiem u.t.t., nolēmu mēģināt vēlreiz.

 

Vai varētu ieteikt cache plugin? Esmu lietojis W3Cache, bet nez kāpēc liekas, ka tas bija pārāk "smags". Un - vai tas ir normāli, ka, tiklīdz tiek pieslēgti cache plugini (neatkarīgi no hostinga) - adminpanelis paliek ievērojami lēnāks?

 

Parakos dziļāk un atradu ko šādu - http://reviewsignal.com/blog/2014/06/25/40-million-hits-a-day-on-wordpress-using-a-10-vps/

 

Vai tas variants ar microcaching būtu reāls? Finanses atļauj un negribu mocīties, tāpēc domāju paņemt dropletu par 20$ - skatos, ka tagad ir pieejami arī Londonas serveri. Cik esmu dzirdējis, tad, ja mērķauditorija ir Eiropa, tad vislabāk ņemt ir Londonas servisus. Agrāk izmantoju AMS, problēmu it kā nebija (ja neskaita MySQL). Vai ir iemesls mainīt?

 

Tāpat ir doma sākt izmantot CDN tādam saturam kā bildes. Ir pieejami bezmaksas varianti, bet vai tas atmaksāsies vai arī nedaudz samaksāt un izvēlēties kādu pārliecinošāku variantu?

Edited by kapeika
Link to comment
Share on other sites

Roze pamatīgi kļūdās :) Wordpress saits var būt gan blogs, gan veikals, gan lielapjoma portāls. :)

Esmu pēdējā laikā gandrīz ar katru WP saskāries ar load problēmām, vairāk gan pie vietējiem hosteriem.

post-10353-0-66878200-1420761852.png

post-10353-0-27235500-1420761834.png

 

 

Enyway, ja tev vajag help tieši ar Wordpress performanci, droši raksti PM.

Protams, protams, kā gan savādāk.

post-10353-0-27235500-1420761834_thumb.png

post-10353-0-66878200-1420761852_thumb.png

Edited by Intars
Link to comment
Share on other sites

Intar:

 

Valmieras lapai cache ik pēc noteikta laika veido rebuild procesu. Kad izstrādāju šo portālu caur aģentūru, biju minējis, ka vajadzēs servera infrastruktūru labāku, bet tā vietā gala klients paņem mistisku serveri iekš Telia, kuram šaubos kāds vispār VPS konfigurēšanu tur normāli bija veicis, es par to šajā projektā neatbildēju. Pie ielādes tur stāv diezgan daudz dažādu vajadzīgu papildinājumu, pluginu, pati ādiņa visa ir izstrādāta no nulles ar custom funkcijām. Izmantojās w3 total cache. 

 

Tā kā, vispirms paskaties kārtīgi. Pats portāls par sevi bija vesels stāsts no dažādām sērijām, bet nu beigu beigās viss kaut kā nobeidzās. 

 

P.S. Varu derēt, ka tu gramatu neesi lasījis, bet viedoklis tev pahodu būs vienalga. 

 

Katrs Wordpress projekts ir unikāls, un atšķirīgs no citiem, gan no pluginu daudzveidības, funkciju izmantošanas, ādiņu izmantošanas, serveru izvietojuma, serveru tipa, uzbūves, utt.. ir vismaz 10 - 20 galvenie nosacījumi, pie kuriem arī ietekmējās Wordpress darbība, uzbūve un citas saistošās lietas. Šaubos, ka tu vispār tādu lapu spētu izveidot, no psd līdz produkcijas videi. 

 

post-1596-0-65632900-1420790650_thumb.jpg

 

 

Link to comment
Share on other sites

Valmieras ziņām ļoti patīkams un smuks dizains, tiesa, laikam servera dēļ response time sekundi, pusotru (LTC 4 Mbit/sek (jā, jā, Jūrmalā čoinais nets, pie tam - pats ātrākais pieejamais nolāpītajā, velns parāvis, kūrorta rajonā Majoros un Dzintaros...)). Izskatās tiešām pabeigts, nekā liela daļa lapu, kurās sīkumi nav iztulkoti, vai arī ir responsivitātes problēmas. Bet tomēr pa lielam - ja neskaita unikālo dizainu (ko arī teorētiski var "nolienēt" no kāda gatavā, samainot kaut kādus elementus no apaļiem uz kvadrātainiem, "pietjūnēt" krāsas u.t.t."), te ir bbPress, Laikam VisualComposers kāds, galeriju plugins, WPML, latviešu kōres wordpress faili + iztulkotie theme. Man pa lielam vispār atgādina spēcīgi pārveidotu NewsPaper theme. Es nesaku, ka lapa ir nesmuka - tā tiešām ir smuka un acīm baudāma, vienīgā lieta, kas man šausmīgi kaitina daudzās lapās - sidebar galvenajā lapā ir nedaudz garāks, bet citās lapās ir nenormāli garāks par contenta daļu. Ja nav noslēpums, cik par tādu lapu lapu izstrādes firma varētu prasīt (bez seo u.t.t.)? Es lēšu, ka 1500 eiro kādi? Griesti - 3000.

 

Bet es vēlētos šo topiku vairāk koncentrēt kā ātruma optimizāciju Wordpress sistēmai. Cik esmu sapratis, tad galvenie priekšnosacījumi ir:

 

  • Izvēlēties VPN, nevis Shared (pirmkārt) - pareizi sakonfigurēts DigitalOcean (vai AWS?). Es vakar meklējos internetā un nevarēju atrast nekādu informāciju, kur būtu aprakstīts, kādu steku vislabāk izvēlēties Wordpress portāliem. Varbūt ievadīju nepareizus keywordus, bet vienīgais, ko varēju atrast ir Microcaching veids (kas, man liekas, varētu konfliktēt ar pluginiem).

 

  • Caching plugins - pats par sevi saprotams, bet ir viens jautājums - ja es vēlos izmantot kādu post view count pluginu? Cik esmu dzirdējis, šamie varot konfliktēt.

 

  • CDN - (vai ir jēga lietot, ja dienā vienam lietotājam tiek pasniegtas ~100 - 200 bildes pie apmeklētāju skaita ~30000 dienā (es to saku optimistiski, jo aizvakar bija 14000, vakar - 30000, tāpēc prognozēju uz ~gadu uz priekšu, ja nenolohošu)).

 

 

  • Minificēt CSS, JS - pats par sevi saprotams, čekoju pēc gmetrix vai pingdom, kur ielāde ilgāk (vai arī kaut vai pēc tiem pašiem developer tūļiem hromē).

 

  • Esmu dzirdējis kaut ko par bilžu skeilošanu vai kropošanu - vai tur ir kāda atšķirība? Ņemot vērā tīri terminu, ir gan - noskeilot - izmērs paliek tas pats, tu tikai "samazini izmērus" bildei, attiecīgi, pat maziņš thumbnails tiks ielādēts ilgi, ja tā oriģinālbilde sver, piemēram, 2MB.

 

 

Vai kāds ir saskāries ar UserPro pluginu? Es plānoju to izmantot jaunajā mājas lapas versijā un ātruma ziņā neesmu pamanījis būtisku atšķirību. Varbūt tas ietekmēs lapas ātrumu pie liela lietotāju skaita tiešsaistē?

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Kapeika, iemet to savu saitu iekš PM, paskatīšos tuvāk. 

 

Principā pēc saviem uzskaites punktiem tu esi visu uzskaitījis pareizi. Vēl jau var veidot to visu vēl foršāk, images.lapa.com  / mysql.lapa.com  lapa.com viss pārējais. Tādā veidā tu varētu katram uzlikt savu VPS, lai darbojās viss korekti. mysql noteikti ieteiktu tev izdalīt, tīri, lai rams, procis nerijas ciet, bet uz 20 zaļo plānu šaubos, ka tev tur kaut kas varētu aizrīties ciet. 

 

Bildēm, utt.. kā jau teicu, vari pieslēgt google pagespeed, pagespeed moduli virtuālajam pieinstalēt klāt. 

 

Par VZ: 3K eiro, bez dizaina, html griešana, responsive + WP, plugini, kodēšana, pluginu izvada restyle, utt.. laiks man aizgāja +/- 2 mēneši, un tad vēl kāds mēnesis, pusotrs astēm, un citām saistošām lietām, ja izdalam to uz laiku, nekas īpašs jau no tāda projekta nesanāk :)

Link to comment
Share on other sites

Kapeika: 

 

 

 

Tam ļoti labi noder šis rīks P3 (Plugin Performance Profiler)

 

 

  • Esmu dzirdējis kaut ko par bilžu skeilošanu vai kropošanu - vai tur ir kāda atšķirība? Ņemot vērā tīri terminu, ir gan - noskeilot - izmērs paliek tas pats, tu tikai "samazini izmērus" bildei, attiecīgi, pat maziņš thumbnails tiks ielādēts ilgi, ja tā oriģinālbilde sver, piemēram, 2MB.

Man šo problēmu atrisina EWWW Image Optimizer

 

 

Vismaz es šos izmantoju un W3 total cache, kas atrisina daudz problēmu. Bet gan jau foxsk8 palabos, ja kaut kur kļūdos. 

Link to comment
Share on other sites

Paldies visiem par atbildēm!

Papētīju vēl ilgāk, pamocījos ar dāzādām serveru konfigurācijām, sapratu, ka wordpressi noteikti labāk likt uz nginx, tāpēc man ir divi varianti - 

 

Nginx ar HHVM (pamēģināju, lapas pēc pirmās ielādes ielādē tiešām ātri... kā feisbukā :)

 

Easy Engine (var palasīt google, ja kāds nezina) - it kā izmanto šādu steku + instalācija vienkārša - 

- Automatically tweaks server configuration as per available hardware resources;
- Supports automatic updates;
- It will install w3-total-cache, wp-super-cache, NGINX’s fastcgi-cache, Zend Opcache, and Memcache;
- Install Nginx, PHP, MySQL, phpMyAdmin and all its dependencies in a single command.

Tūlīt pamēģināšu EasyEngine, kaut gan skatoties benchmarkus, labākam jebkurā gadījumā vajadzētu būt HHVM. Vai kādam ir domas par šiem PHP, nezinu kā nosaukt, pārvaldītājiem?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...