CrossUp Posted May 15, 2014 Report Share Posted May 15, 2014 (edited) Sveiki, pabeidzu to sabu sviestaino projektu, radās nepieciešamība uzstādīties uz servera. Iegādājos area-it hostingu, kur man atsūtīja cpanel uc. pieejas datus (par pašu serveri nezinu pilnīgi neko). Domēns man bija jau sen un katru gadu par viņu maksāju. Augšupielādēju failus @public_html mapes, izveidoju db user, importēju datubāzes, samainīju datubāzes pieejas datus @ application/config/development un production (strādāju codeigniter framework). .htaccess neesmu mainījis jo neiznu kas un vai tur ir jāmaina. Cenšoties aplūkot guvumu ieraugu baltu lapu, ievadot kādu nepareizu linku izmet error500, cenšoties tikt pašrocīgi pie kāda kontroliera izmet directory access forbidden, ilgi meklēju kļūdu paziņojumus kādos log failos līdz ieraudzīju šo: [15-May-2014 12:30:46 Europe/Riga] PHP Fatal error: Class 'Frontend_Controller' not found in /home/mans_domens/public_html/application/controllers/page.php on line 2 tā rindiņa ir šāda: class Page extends Frontend_Controller { izmantoju arī, manuprāt, pareizu autoload funkciju: function __autoload($classname){ if(strpos($classname, 'CI_') !== 0){ $file = APPPATH . 'libraries/' . $classname . '.php'; if(file_exists($file) && is_file($file)){ @include_once($file); } } } Vairs man ideju nav, kas varētu saistīt to kontrolieri ar klasi. Un ja kāds zina kur ir vaina, lūdzu pasakiet kāpēc uz wamp nav problēmu, bet šeit ir, pašu kodu es ne pa gramu neesmu samainījis. Ar serveriem un cpanel esmu uz "eu !", ja saprotat ko es ar to domāju. Edited May 15, 2014 by CrossUp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anonīms Posted May 15, 2014 Report Share Posted May 15, 2014 Nu a Tu nočekoji vai path uz libraries ir īstais vispār? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jurchiks Posted May 15, 2014 Report Share Posted May 15, 2014 (edited) 1. spl_autoload_register. Use it. 2. kāds ir APPPATH? 3. include_once nav funkcija. Un vispār, autoloaderim nav vajadzīgs "_once", katrai klasei tas tiks izsaukts tikai vienu reizi. Es gan nesaprotu, kāpēc lai tev kontrolieris būtu iekš /libraries/... Edited May 15, 2014 by jurchiks Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrossUp Posted May 16, 2014 Author Report Share Posted May 16, 2014 (edited) Nu a Tu nočekoji vai path uz libraries ir īstais vispār? Jep tev taisnība, palaboju kodu: function __autoload($classname){ if(strpos($classname, 'CI_') !== 0){ $file = APPPATH . 'libraries/' . $classname . '.php'; if(file_exists($file)){ echo "fails"; }else{ echo "nav fails";} if(is_file($file)){ echo " ir"; }else{ echo " nav";} var_dump($file); if(file_exists($file) && is_file($file)){ @include_once($file); } } } man parādīja: nav fails nav string(45) "application/libraries/Frontend_Controller.php" uz virtuālās mašīnas: fails ir string 'application/libraries/Frontend_Controller.php' (length=45) Ja APPATH neatrada default servera ceļu (tas pats ar base_url()), kā man viņu uzsetot savādāk? varu jau it kā ar roku, bet vai tas būtu labs risinājums ? Varbūt esmu nepareizi failus uzstādījis uz servera? Ja man uz wamp faili stāvēja: C:\wamp\www\projekts un viss ir kā vajag, uz servera liku failus mapē public_html un nevis mapi projekts, bet tās saturu (mapi application, css, js, system (priekš FW) u.t.t.) Edited May 16, 2014 by CrossUp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jurchiks Posted May 16, 2014 Report Share Posted May 16, 2014 (edited) Kaut kas ar tiem pathiem tev tur viennozīmīgi nav kārtībā. Kāpēc vispār APPPATH ir pliks foldera nosaukums, nevis absolūtais path uz to application folderi? Vispār normālā freimworkā kaut kur vajadzētu būt definētam ROOT_DIR (or smth like that), kas ir absolūts paths, pret kuru atsienās VISI pārējie pathi. Edited May 16, 2014 by jurchiks Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rpr Posted May 17, 2014 Report Share Posted May 17, 2014 Iespējams case sensivity problēma. Uz win ir ci, ut linux cs fs. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted May 17, 2014 Report Share Posted May 17, 2014 > Uz win ir ci, ut linux cs fs. Gandrīz esi izdomājis savu kripto algoritmu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrossUp Posted May 21, 2014 Author Report Share Posted May 21, 2014 (edited) Iespējams case sensivity problēma. Uz win ir ci, ut linux cs fs. Jā, tas bija case sensitivity dēļ, tagad izlaboju to kontroliera nosaukumu un atrod, bet parādījās nākamā aizķeršanās: visu laiku met 404, nekur nevaru atrast errorlog (nevienā no esošajām errorlog vietā nav jaunu ierakstu). Ar roku var rakstīt/nerakstīt citus kontrolierus - nekā. P.S. ar roku ja tiek līdz login formai (admin pusē, useriem login formas nav (citi kontrolieri utt.)), formas page source aplūkojot pilnīgi visi js, css faili tiek inklūdoti un strādā kā uz wampa, ir iespējams formu aizpildīt, bet nosūtot atkal baltā lapa (nav vairs 404) un errous atkal vairs neuzrāda. Edited May 21, 2014 by CrossUp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ieleja Posted May 21, 2014 Report Share Posted May 21, 2014 tam CI nav savs kļūdu parseris? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rpr Posted May 21, 2014 Report Share Posted May 21, 2014 > Uz win ir ci, ut linux cs fs. Gandrīz esi izdomājis savu kripto algoritmu. algoritms tika uzlauzts :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts