Jump to content
php.lv forumi

3D figņas ar JS


ezis

Recommended Posts

Hello, ir kāds lasāms materiāls priekš javascript piemēriem, kā sākt veidot kko uz 3D pusi? Piemēram, kā izveidot 3D kubu vai trijstūri, vai tml. Rotēt objektu etc.? Es varu iedomāties kā tas ar js notiktu, bet par maz zināšanas valodā.

Link to comment
Share on other sites

fōk, labs nice1, paskatījos, kas ar to ir sadarīts, pagaidām man tas ir liels kosmoss. :/ Varbūt man pa spēkam būtu kas šāda tipa: http://maettig.com/code/javascript/3d_dots.html Gala doma ir tāda, ka man iekš kuba būtu citi objektiņi, tad tos vajadzētu arī rotēt šādā stilā, lai varētu kārtīgāk aplūkot un klikot virsū. zināšanas ar js + ģeometriju + matemātiku ir diezgan niecīgas. jāsāk labot situācija, lol ^^

Link to comment
Share on other sites

Manuprāt visi mēģinājumi ieviest 3 dimensiju GUI ir izgāzušies. Izņēmums ir, ka plaknē slāni liek virsū citam slānim. Piemēram, ir matrica 10x10, kas satur kaut kādus objektus. Otrais slānis, piemēram, apvieno pirmā slāņa objektus pēc kaut kādas īpašības - grupa_1 .. grupa_n (grupas, piemēram, atšķiras ar krāsu). Trešais slānis ir piemēram 1 slāņa vai 2 slāņa objektu relācijas, kas vizuāli attēlojas ar līnijām, utt. Principā mēs redzam tikai 2 dimensijas un trešā dimensija - slāņi, kas viens otram pārklājas. Atslēdzot/pieslēdzot slāņus, mēs mainām skatus. Klikšķinot uz slāņu objektiem notiek kaut kāds notikums.

 

Plaši pielieto digitālām kartēm, spēlēm un līdzīgām lietām. Bet nekur neesmu redzējis šo principu pielietotu failu pārvaldniekos ( file manager). Piemēram, 1. slānis - faili, 2. slānis - direktorijas, 3. slānis - lietotāju grupas, 4. slānis - lietotāju atļaujas, utt. Ir visādi 3D , rotējoši, staipāmi un tā tālāk darinājumi, kurus darbinot acis un smadzenes sāk kūpēt. Secinājums ir viens, nekas labāks par koku ar failiem un direktorijām attēlotu plaknē nav izdomāts.

 

Starp citu, Windows 8 Metro UI darbojas drusku līdzīgi iepriekš aprakstītajiem slāņiem. Ir "slānis" ar tiles, klikšķinot uz tile, slāņi maina īpašību redzams/neredzams, notiek redzamā slāņa mērogošana, zoomošana, un kkāds grafiskais uznāciena efekts, piem., slide.

Edited by vbz
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...