daGrevis Posted July 9, 2011 Report Share Posted July 9, 2011 Nesapratu par to ADA... Tur nevar kļūdīties? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
codez Posted July 9, 2011 Report Share Posted July 9, 2011 For benčmārks uz nezināmas izcelsmes servera: 1)For ar count ciklā http://codepad.org/tbHd1Tcx 1.1071350574493 2)For ar $to mainīgo ciklā http://codepad.org/jnEw71Yx 0.46062707901001 3)Foreach cikls http://codepad.org/n0UEPaeD 0.43985915184021 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maris-S Posted July 9, 2011 Report Share Posted July 9, 2011 DaGrevis, kļūdīties var pilnīgi jebkurā programmēšanas valodā. :) Ja runā tieši par šo konkrēto piemēru, tad ADA ir stingri tipizēta valoda, vēl vairāk nekā Paskālveidīgās un tādas lietas kā string salīdzināšana ar integeru vai tam līdzīgi tur nav pieļauta, tāpēc tur vienkārši nevajadzētu brīnīties par tādām lietām kāpēc 0 salīdzināšana ar "test" atgriež true. Man šķiet tur pat neies cauri tādas lietas kā byte un integer salīdzināšanas, varbūt kļūdos. Tomēr, lai saprastu lietas būtību pietiek ar to pašu Pascal/FPC/Delphi, tur arī netiek pieļautas tādas salīdzināšanas. Parasti cilvēks neizgājis stingri tipizētu valodu skolu vienkārši pat neaizdomājas ka apakšā notiek tipu konvertēšana un nesaprot kā strings var palikt vienāds ar 0. Lūk šeit arī ir viena no iespējām neuzmanības kļūdai. Stingri tipizētā valodā programmētājam vajadzēs pašam sākumā nokonvertēt tipus un ja pēc string konvertēšanas uz skaitli viņš salīdzinot to ar 0 dabūs true, tad pilnīgi noteikti paskatīsies, kas tiek atgriezts pēc konvertēšanas un sapratīs kas notiek. Tas ka php izdara visu automātiski nenozīmē ka konvertēšana nenotika, bet ne visi to saprot. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted July 9, 2011 Report Share Posted July 9, 2011 Prieks, ka vismaz, ka Es saprotu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rATRIJS Posted July 9, 2011 Report Share Posted July 9, 2011 Ja masīvs ir asociatīvs, tad nekā. Vienīgi... $i = 0; foreach ($array as $key => $value) { // Maģija! ++$i; } Bet tad jau labāk uzreiz for izmantot... Kā tu asociatīvam masīvam for izmantosi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted July 9, 2011 Report Share Posted July 9, 2011 Kādus murgus Es tur esmu sarakstījis!? Šausmas. Es tak brīdināju, ka tikko piecēlos... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maris-S Posted July 9, 2011 Report Share Posted July 9, 2011 (edited) Varēt jau var, bet cik tas ir optimāli un vai vispār to vajag, ir jau pavisam cits jautājums. $values = array ( 'a' => 1, 'b' => 2, 'c' => 3, 'd' => 4, 'e' => 5 ); reset($values); $to = count($values); for ($i = 0; $i < $to; $i++) { echo("<p>" . key($values) . "=>" . current($values) . "</p>"); next($values); } Edited July 9, 2011 by Maris-S Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted July 9, 2011 Report Share Posted July 9, 2011 Jāuztaisa "benchmark's", ko? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts