djmartins Posted December 19, 2004 Report Share Posted December 19, 2004 Kā lai izvada no datubāzes pēdējos piecu ierakstus? Man nav ne jausmas ceru ka kāds var palīdzēt.Es zinu ka var bet vai grib :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
justus Posted December 19, 2004 Report Share Posted December 19, 2004 ir taada baigi kruta fiicha kaa LIMIT noteikums mysql querijaa SELECT * FROM table LIMIT 0,5 izvadiis pirmos 5 recordus Link to comment Share on other sites More sharing options...
djmartins Posted December 19, 2004 Author Report Share Posted December 19, 2004 Nu jaa bet man jau vajag 5 peedeejos ierakstus.kaa tad ir jaaraksta? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kavacky Posted December 19, 2004 Report Share Posted December 19, 2004 0 vietā ieliec funkciju, kas atgriež kopējo ierakstu skaitu tabulā mīnus 5, 5 vietā funkciju, kas atgriež kopējo ierakstu skaitu. SELECT * FROM table LIMIT kop_sk - 5,kop_sk Tam vajadzētu strādāt. ;) MySQL diemžēl nezinu nemaz :(, tāpēc nevaru pateikt, kāda funkcija to atgriež. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted December 19, 2004 Report Share Posted December 19, 2004 SELECT * FROM table LIMIT kop_sk - 5,kop_sk Ļoti nepareiza izpratne par relāciju datubāzēm! Ieraksti datubāzē nav sakārtoti. Tāpēc lai ierakstus atgrieztu kādā konkrētā secībā jālieto ORDER BY operators (tā laikam to nosaukt). Tāpēc ja grib piemēram pirmos piecus ierakstus, tad SELECT * FROM tabule ORDER BY ieraksts_peec_kaa_kaartot LIMIT 5 bet ja grib pēdējos piecus, tad loģiski, ka sakārtojam ierakstus ačgārnā (otrādā) secībā: SELECT * FROM tabule ORDER BY ieraksts_peec_kaa_kaartot DESC LIMIT 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
justus Posted December 19, 2004 Report Share Posted December 19, 2004 (edited) 0 vietā ieliec funkciju, kas atgriež kopējo ierakstu skaitu tabulā mīnus 5, 5 vietā funkciju, kas atgriež kopējo ierakstu skaitu. SELECT * FROM table LIMIT kop_sk - 5,kop_sk Tam vajadzētu strādāt. ;) MySQL diemžēl nezinu nemaz :(, tāpēc nevaru pateikt, kāda funkcija to atgriež. 12345[/snapback] nu nee taa nav labi qveerijaa: SELECT * FROM TABLE ORDER BY id DESC LIMIT 0,5 ar ORDER BY sakaarto peec noteiktaa lauuka ASCEDING vai DESCENDING iesaku palasiit sql manuaali uzinaasi veel daudzko un nevajadziigi nebuus jaaspamo sheit Edited December 19, 2004 by justus Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kavacky Posted December 19, 2004 Report Share Posted December 19, 2004 Tagad esmu apgaismots. ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts