Jump to content
php.lv forumi

mysql grave accent


ezis

Recommended Posts

hey!

 

Kā ir ar šo "`" simbolu iekš mysql kvērijiem? :? Vienmēr būtu vēlams izmantot ap tabulu nosaukumiem un laukiem? :? Esmu redzējis, ka daži izmanto pastiprināti, daži vispār nē, daži tikai dažreiz.. Kā tur īsti ir? :?

Edited by ezis
Link to comment
Share on other sites

Vajadzīgs viņš tāpēc, lai varētu ievadīt "īpašus" tabulu nosaukumus un vārdus. Es viņu principā vispār nelietoju un neredzu nepieciešamību to darīt.

Principā nācās izmantot tikai vienreiz, kad lauka nosaukums meta kaut kādu kļūmi. Tad laikam viņš arī bija "īpašs" nosaukums.

Link to comment
Share on other sites

Izlasīju un neesmu pārliecināts vai ieguvu atbildi.

Nu raksts varbūt tiešā veidā nedod pilnīgi un absolūti skaidru definējumu kāpēc tas ir slikti vai kāpēc tā darīt nevajag. Bet es domāju palasot un mazliet padomājot un piedomājot, kas kur var sanākt, ir tīri labi iegūstama, ja ne tieša atbilde, tad vismaz virziens, kurā es virzu lasītāju ;)

 

Tak galvenais lai ir sakarigi nosaukts, un pec nosaukuma varetu saprast ko attiecīga tabula vai lauks glabā. Piemēram pasūtījumu tabulu es bez sirdsapzinas pārmetumiem saucu par "order" un pie selektiem eskeipoju `order`.

Protams, ka tā ir katra individuāla pieeja, tomēr strādājot, piemēram, komandā es ļoti nerekomendēju darīt šādas lietas. Kā arī kā jau rakstā bija minēts ar kolonu nosaukumiem kā f-jām šāda veida nosaukumi vienkārši var novest pie negaidītām un pilnīgi nevajadzīgām kļūdām. Neesmu redzējis nevienu kodu un nevienu projektu, kurā cilvēki būtu sūdzējušies par to, ka kļūdu ir pārāk maz un/vai kods pārāk viegli uzturams, viss pārāk viegli saprotams. Ir vienkārši dažas lietas, par kurām ir vērts piedomāt un no kurām ir vērts izvairīties, lai vēlāk pats neuzkāptu uz sevis nomestā grābekļa. Tāda sapratne BTW nāk ar laiku un strādājot un uzturot ilgtermiņā dažādus koda blāķus.

 

Gints Plivna

http://datubazes.wordpress.com

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...