ezis Posted January 16, 2011 Report Share Posted January 16, 2011 (edited) hey! Kā ir ar šo "`" simbolu iekš mysql kvērijiem? :? Vienmēr būtu vēlams izmantot ap tabulu nosaukumiem un laukiem? :? Esmu redzējis, ka daži izmanto pastiprināti, daži vispār nē, daži tikai dažreiz.. Kā tur īsti ir? :? Edited January 16, 2011 by ezis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
briedis Posted January 16, 2011 Report Share Posted January 16, 2011 Vajadzīgs viņš tāpēc, lai varētu ievadīt "īpašus" tabulu nosaukumus un vārdus. Es viņu principā vispār nelietoju un neredzu nepieciešamību to darīt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ezis Posted January 17, 2011 Author Report Share Posted January 17, 2011 Vajadzīgs viņš tāpēc, lai varētu ievadīt "īpašus" tabulu nosaukumus un vārdus. Es viņu principā vispār nelietoju un neredzu nepieciešamību to darīt. Principā nācās izmantot tikai vienreiz, kad lauka nosaukums meta kaut kādu kļūmi. Tad laikam viņš arī bija "īpašs" nosaukums. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
briedis Posted January 17, 2011 Report Share Posted January 17, 2011 Nujā, tas attiecas arī uz gadījumiem, ja kolonnas nosaukums sākas ar ciparu, un vēl dažādiem gadījumiem. Labāk no tā izvairīties, citādi var iedzīvoties tikai problēmās :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gints Plivna Posted January 17, 2011 Report Share Posted January 17, 2011 http://datubazes.wordpress.com/2009/01/31/par-objektu-nosaukumiem/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ezis Posted January 17, 2011 Author Report Share Posted January 17, 2011 http://datubazes.wordpress.com/2009/01/31/par-objektu-nosaukumiem/ Izlasīju un neesmu pārliecināts vai ieguvu atbildi. Beigās vienīgais, kas nāca prātā bija "kā sabojāt gan savu, gan nākošo koda uzturētāju dzīvi", bet atdalīt kolonnu nosaukumus ir +/- svētīgi. :? Tāds jautrs raksts :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blitz Posted January 17, 2011 Report Share Posted January 17, 2011 Tak galvenais lai ir sakarigi nosaukts, un pec nosaukuma varetu saprast ko attiecīga tabula vai lauks glabā. Piemēram pasūtījumu tabulu es bez sirdsapzinas pārmetumiem saucu par "order" un pie selektiem eskeipoju `order`. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gints Plivna Posted January 17, 2011 Report Share Posted January 17, 2011 Izlasīju un neesmu pārliecināts vai ieguvu atbildi. Nu raksts varbūt tiešā veidā nedod pilnīgi un absolūti skaidru definējumu kāpēc tas ir slikti vai kāpēc tā darīt nevajag. Bet es domāju palasot un mazliet padomājot un piedomājot, kas kur var sanākt, ir tīri labi iegūstama, ja ne tieša atbilde, tad vismaz virziens, kurā es virzu lasītāju ;) Tak galvenais lai ir sakarigi nosaukts, un pec nosaukuma varetu saprast ko attiecīga tabula vai lauks glabā. Piemēram pasūtījumu tabulu es bez sirdsapzinas pārmetumiem saucu par "order" un pie selektiem eskeipoju `order`. Protams, ka tā ir katra individuāla pieeja, tomēr strādājot, piemēram, komandā es ļoti nerekomendēju darīt šādas lietas. Kā arī kā jau rakstā bija minēts ar kolonu nosaukumiem kā f-jām šāda veida nosaukumi vienkārši var novest pie negaidītām un pilnīgi nevajadzīgām kļūdām. Neesmu redzējis nevienu kodu un nevienu projektu, kurā cilvēki būtu sūdzējušies par to, ka kļūdu ir pārāk maz un/vai kods pārāk viegli uzturams, viss pārāk viegli saprotams. Ir vienkārši dažas lietas, par kurām ir vērts piedomāt un no kurām ir vērts izvairīties, lai vēlāk pats neuzkāptu uz sevis nomestā grābekļa. Tāda sapratne BTW nāk ar laiku un strādājot un uzturot ilgtermiņā dažādus koda blāķus. Gints Plivna http://datubazes.wordpress.com Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ezis Posted January 17, 2011 Author Report Share Posted January 17, 2011 oukei, turēšos pie standartiem - loģiski saprotami Tabulu nosaukumi, kas sākas ar lielo burtu, gluži kā pilsētu un valstu nosaukumi ;D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts