vitao.web Posted October 14, 2010 Report Share Posted October 14, 2010 Labvakar! Lieta ir tāda, ka es esmu nolēmi izveidot Galeriju. Galerija būtu ar Albumiem. Katram albumam arī savs maziņš apraksts. Ir doma tāda, ka piemēram es izveidoju albumu ar nosaukumu suns, tad man izveidojās jauna mape(suns), kas atrodas mapē Galerija. Vēlāk es izpildu augšupielādes formu, kurā izvēlos vietu kur saglabāt bildes(mapi, kur glabāt). Bet problēma rodas pie tā, ka nezinu kā izveidot to, lai veidotos šīs mapes. Zinu, kā izveidot vienu mapi: mkdir("suns/", 0777); Bet kā izdarīt, lai tās mapes veidotos atsevišķi? Un vai šis būtu tas labākais veids kā veidot galeriju? Paldies par palīdzību un ieteikumiem! ar cieņu, vitao.web Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Val Posted October 14, 2010 Report Share Posted October 14, 2010 Lai pašam būtu vienkāršāk, tad bildes liec visas vienā mapē ar unikāliem failu nosaukumiem. Galerijas nosaukumus pieglabā datubāzē, tāpat arī faila (attēla) nosaukumu, galerijas id utt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vitao.web Posted October 14, 2010 Author Report Share Posted October 14, 2010 ķimerējos kaut ko un uzmeta erroru, nezinu kas pa kļūdu: Warning: rename(xxxs/DSCF1153.JPG,/big_14.jpg) [function.rename]: File exists in C:\AppServ\www\job\tests.php on line 34 31 - 35 rindina: chmod("$atitle/$bilde", 0755); $file = ("$atitle/$bilde"); $newfile = "$url/big_$lastid.jpg"; rename($file, $newfile); chmod("$url/big_$lastid.jpg", 0755); kas varetu but pa kludu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
briedis Posted October 14, 2010 Report Share Posted October 14, 2010 Un ko gūgle saka? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vitao.web Posted October 14, 2010 Author Report Share Posted October 14, 2010 nu piepalidzi :) Es tagad skatos ieks php.net manuala, bet tur tieši tas kas man vajadzigs nav vai es pa dumju, lai atrastu :( ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
briedis Posted October 14, 2010 Report Share Posted October 14, 2010 Man tiešām jāņem un jākopē tavs kļūdas paziņojums gūglē tavā vietā? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vitao.web Posted October 14, 2010 Author Report Share Posted October 14, 2010 (edited) Drit vai kocin, netieku skaidriba :( Izmantoju unlink(), pazud Warnings, bet fails nesaglabajas.. nonemu unlink fails saglabajas , bet ir errors... Nezinu, ko man darit. Ludzu Palidziet, kaut vai ar pirkstu bakstiet kur vajag lasit/skatities Edited October 14, 2010 by vitao.web Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
indoom Posted October 15, 2010 Report Share Posted October 15, 2010 unlink jāizmanto pirms rename un uz $newfile Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sheps Posted October 15, 2010 Report Share Posted October 15, 2010 jaunais faila vārds ko gribi radīt jau eksistē.. ja tā ir tad php izmet erroru un izveido jauno failu vecajama pa virsu.. pirms izveido parbaudi vai taads jau neeksistē.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts