Nezinītis Posted March 3, 2010 Report Share Posted March 3, 2010 Sveiki. Man radies jautājums par savu "slaveno" forumu. Kā var sadalīt ierakstus? t.i. - atveru lapu index.php, tur parādās pirmie 7 ieraksti, pēctam uzspiežu uz 2.lapu, man parādās nākamie 7 ieraksti. Kā tas ir paveicams? Cik noprotu, ka tas ir jāraksta query'jā. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
2easy Posted March 3, 2010 Report Share Posted March 3, 2010 LIMIT offset, rows RTFM http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/select.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezinītis Posted March 3, 2010 Author Report Share Posted March 3, 2010 (edited) Ko izmantojot, es varēšu pārselectot citus ierakstus? Edited March 3, 2010 by Nezinītis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
codez Posted March 3, 2010 Report Share Posted March 3, 2010 SELECT Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anonīms Posted March 3, 2010 Report Share Posted March 3, 2010 Princips tāds pats kā "Datu dalīšana pa lapaspusēm" (foruma saturā) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezinītis Posted March 3, 2010 Author Report Share Posted March 3, 2010 Nu jā, bet lai es paliktu tajā pašā lapā, bet tikai ieraksti jauni tiktu parādīti. Kaut kāds if's? Ja nospiežu pogu, tad tur visādi ++ un pa jaunam lai parāda? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
2easy Posted March 3, 2010 Report Share Posted March 3, 2010 (edited) ja tu sevi uzskati par programmētāju, tad tas ir tavs uzdevums to izdomāt ja vari parādīt vienkāršu sarakstu bez dalījuma, tad kas tev liedz parādīt mazāk rindas + linku uz lapu, kur būs nākamās x rindas? Edited March 3, 2010 by 2easy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anonīms Posted March 3, 2010 Report Share Posted March 3, 2010 atliek pielikt vēl where foruma_id = ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
renathy Posted March 3, 2010 Report Share Posted March 3, 2010 Uz pogas "2-a lapa" vai "3-a lapa" utt. klikšķa tev vajadzētu pārlādēt šo pašu lapu padodo vēl papildus parametrus - teiksim, lapas numuru, kuru gribi rādīt. Attiecīgi no lapas numura tu varētu sarēķināt LIMITam nepieciešamos parametrus offset, rows. Un tev jāpārveido esošais query, kas atdod datus par šādu: <esošais query> LIMIT offset, rows Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezinītis Posted March 3, 2010 Author Report Share Posted March 3, 2010 Bet - man viss ir vienā failā, kur notiek funkciju darbība. Tas, ka aizsūtītu uz jaunu lapu un tur parādītu nākamos ierakstus - sapratu kā to izdarīt. Bet man ir jāpaliek šajā pašā lapā, tikai lapa refreshojas ar jauniem ierakstiem + vēl jāizdomā kā panākt, ka pats viņš automātiski ģenerēs un sakārtos tēmas, atliks tikai tās pievienot. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anonīms Posted March 3, 2010 Report Share Posted March 3, 2010 (edited) kur problēma? forums_id=1&lpp=1 Lai viss arī paliek vienā failā. Papēti tak to lapaspušu dalīšanu Edited March 3, 2010 by anonīms Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezinītis Posted March 3, 2010 Author Report Share Posted March 3, 2010 Esmu ticis tik tālu, ka manuāli ievadot - http://localhost/index.php?page=0 http://localhost/index.php?page=1 - viņš parāda attiecīgos ierakstus. Bet, kā lai ģenerē apakšā navigāciju, kur varēs staigāt un aplūkot ierakstus? 1,2,3,4,.. lappuse. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
2easy Posted March 3, 2010 Report Share Posted March 3, 2010 (edited) saskaiti cik lpp pavisam ir un parādi: 1 ... dažas pirms pašreizējās, x, dažas pēc pašreizējās ... pēdējā nē nu vizuāli to visādi var parādīt, kā patīk if ftw ;) Edited March 3, 2010 by 2easy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anonīms Posted March 3, 2010 Report Share Posted March 3, 2010 if(!isset($_GET['lpp'])){ $lapa = 1; } elseif(!is_numeric($_GET['lpp'])) { $lapa = 1; } elseif($_GET['lpp'] == 0 OR $_GET['lpp'] < 0) { $lapa = 1; } else { $lapa = $_GET['lpp']; } $from = (($lapa * $max_results) - $max_results); $total_results = mysql_result(mysql_query("SELECT COUNT(*) as Num FROM ".PREFIX."forums_atbildes WHERE temats = '".$temats['temata_id']."'"),0); $total_pages = ceil($total_results / $max_results); $max_results norādi skaitu lapā Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts