renathy Posted January 10, 2010 Report Share Posted January 10, 2010 (edited) Lapai ir šāds CSS (daļa no tā) - http://paste.php.lv/ff18bc999bfeb6ce1af6cb98949f2439?lang=css un šī ir pati lapa ) - http://paste.php.lv/00cfc696cb2fc4168db382cce64cc3d3?lang=html4strict Nekādi nevaru saprast kāpēc labelis uzlien uz input boxa (FF, bet uz IE aiziet uz nākamo rindu). CSS ir kopēts no kaut kurienes, samazināts līdz minimumam, palabots, bet tagad vairs gudrība kā nenāk tā nenāk. + vēl vispārīgs jautājumas - pieņemsim, ka ir kādā lapā CSS kļūda, kā jūs to reāli meklējat/labojat? piemēram, redzu, ka manā lapā kaut kādā tur login formā kaut kādā blokā ir CSS kļūda (kā šajā topicā sākumā), vienkārši skatīt ar firebug CSSu? tas nepalīdz. jo ja viens bloks iekš otra bloka utt... pie tam svešs CSS... pie tam nav ar to pieredzes... Beigās izvilku no lapas to html ar visiem blokiem-iekšblokiem-iekšblokiem... tāpat izvilku CSSu un tad skatos... bet šitais process bija baaaigi ilgs. Varbūt ir kādi ērti rīki? R. Edited January 10, 2010 by renathy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
briedis Posted January 11, 2010 Report Share Posted January 11, 2010 Nezinu vai būs kas ērtāks par firebug. Tur tak vienam elementam var redzēt visus propertijus, no kā kas tiek mantots. Tā arī var sadzīt rokā. Var arī reālā laikā viņus mainīt un skatīties, kas sanāk. Ko vēl vairāk var vēlēties??? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rATRIJS Posted January 11, 2010 Report Share Posted January 11, 2010 No rīta slinkums skatīties kodu un domāt :P Bet, ja lieto Firefox, tad Firebug ir zuper + vēl Web Developer Tools. Ar Web Developer Tools var ātri sadzīt rokās vajadzīgo CSS selektoru. Bet nu katram pārlūkam ir daudz maz savs veids kā to darīt. Es by default lietoju Chrome un tur jau ir iebūvēta tāda jauka lieta kā Developer Tools. Labais klikšķis uz elementa un Inspect Element man izdos visu ko vajag - CSS, atrašanos HTML utt. :) Operai ir Dragonfly, kas laikam ir tas pats kas Firebug. Par IE neko nezinu :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maris-S Posted January 11, 2010 Report Share Posted January 11, 2010 Uz ātro sakopēju kodiņu un palaidu pārlūkos. Pirmais kas nāk prātā problēmas ir ar labeļa garumu, vienkārši FF tekstu pastiepj pa labi IE pārnes nākošajā rindā. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
renathy Posted January 11, 2010 Author Report Share Posted January 11, 2010 Es īsti nevaru saprast, kā salabot. E. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maris-S Posted January 11, 2010 Report Share Posted January 11, 2010 Var mēģināt labelim mainīt platumu (pašreiz ir 25%), css failā: label { color: #FFE4E1; float:left; width:25%; margin-right:0.5em; padding-top:0.2em; text-align:right; font-weight:bold; } Kaut gan es parasti formas laukus vispār izkārtoju tabulā, lai gan daudzi uzskata ka nelietot tabulas ir baigi advancēti. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maris-S Posted January 11, 2010 Report Share Posted January 11, 2010 Aa un vēl, tieši tas kods kuru Tu iekopēji htmlā ir mazliet neprecīzs, vienam divam nav noslēdzošā </div>, tomēr nezinu vai pilnīgā kodā Tev ir tieši tas pats, tā ka šim arī pievērs uzmanību. Arī paplašinot label, iespējams, vajadzēs arī paplašināt divus, kas satur šo formu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
2easy Posted January 11, 2010 Report Share Posted January 11, 2010 Nekādi nevaru saprast kāpēc labelis uzlien uz input boxa (FF, bet uz IE aiziet uz nākamo rindu). man gan labelis palīda zem input boxa, bet nju anyway, tas ir tāpēc, ka katrs browseris kkā pa savam interpretē w3c standartus/rekomendācijas. ie ir tendence tos vnk piekāst, bet firefox,opera,safari,chrome,... daudz maz cenšas tos ievērot. uzliec lielāku width, kā Maris-S ieteica. un labāk ar px, nevis % + vēl vispārīgs jautājumas - pieņemsim, ka ir kādā lapā CSS kļūda, kā jūs to reāli meklējat/labojat? html/css validatori daudz ko pasaka, kur kādi errori... http://validator.w3.org http://jigsaw.w3.org/css-validator es parasti taisu uz localhost un izmantoju "Direct Input", kad pa retam vajag nočekot kādu html/css kad html/css ir valid, tad jau var ķerties arī pie firebug. bet savā kodā jau arī tāpat bez firebug palīdzības var ātri atrast, kur kādu css property ir jāpamaina Kaut gan es parasti formas laukus vispār izkārtoju tabulā, lai gan daudzi uzskata ka nelietot tabulas ir baigi advancēti. btw, es arī formas laukus izkārtoju tabulā ;) taču ne vnm (vnkāršākām formām iztieku bez tabulas). tabula formas lauku strukturizēšanai ir noderīga, kad vajag 2 kolonnas: vienā labeļi, otrā lauki, PIE NOSACĪJUMA ka labeļu garums nav fiksēts (vnk nav zināms), tb tas var mainīties, piemēram, atkarībā no izvēlētās valodas tā tabulu nelietošana attiecas tikai uz lapas layoutu. savukārt tabulāriem datiem un tabulārām struktūrām tabulas IR jālieto ;) protams, ir cilvēki, kas pārspīlē un table tagu nelieto vsp. bet tā jau ir otra galējība... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
briedis Posted January 11, 2010 Report Share Posted January 11, 2010 Web developer tool'im ir shortcuts Ctrl+Shift+A, kas uzreiz aizsūta atvērto lapu uz validatoru :) Ļoti feina fīča! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts