KarlisBa Posted November 28, 2009 Report Share Posted November 28, 2009 Sveiki! Es tā sēdēju un prātoju par komentāriem, un ienāca prātā, ka varbūt tomēr visus komentārus no dažādām sadaļām likt vienā datubāzē, kur pēc tam pēc attiecīgajiem parametriem tos vilkt ārā. Respektīvi, lapā ir vairākas sadaļas, kur zem tām ir iespēja rakstiem pievienot komentārus, bet pašlaik katrai sadaļai ir sava komentāru datubāze. Mans jautājums tad ir tāds, vai šāda sistēma, ka visus komentārus liek vienā datubāzē ir efektīva, vai tomēr, ka katrai sadaļai ir sava komentāru datubāze? Par piemēru efektivitātei es domāju, ka, teiksim ir 4. db kur katrā ir 5000 komentāru, bet vienā datubāzē būtu kopā 20,000 komentāru, bet pēc attiecīgiem kritērijiem izvilktu tikai vajadzīgos 5000. Tas ir efektīvāk likt vienā db visu vai nē? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thesnarkie Posted November 29, 2009 Report Share Posted November 29, 2009 Priekš kam tev katram komentāru tipam ir sava datubāze? Nemētājies ar vārdiem, tu domāji tabula vai ne? Grūti teikt kā būtu efektīvāk.. Es tomēr liktu vienā tabulā, un atlasītu pēc parametriem - mazāk čakarēšanās. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KarlisBa Posted November 29, 2009 Author Report Share Posted November 29, 2009 Fu..., jā, es biju domājis tabulu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zinatnieks Posted November 29, 2009 Report Share Posted November 29, 2009 Es noteikti liktu visus komentārus vienā tabulā. Kas tad notiks, ja nāks jauna sadaļa? Vienmēr taisīsi katrai sadaļai jaunu komentāru tabulu? Komentāri jau būtībā nav nekas tāds, kas būtu jāatdala katrs savā tabulā.. tik pat labi tad varētu arī sākt taisīt katrai mājas lapas sadaļai savu tabulu utt. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
codez Posted November 29, 2009 Report Share Posted November 29, 2009 Kad būs 20 000 000, nevis 20 000 komentāru, tad varēsi domāt kā dalīt komentārus, bet pie 20 000 viennozīmīgi viena tabula. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts