Sasa Posted November 26, 2009 Report Share Posted November 26, 2009 Ir DB ar ierakstiem, vajag atlasīt datus pēc kritērijiem. Sākumā ir parādīts pilnīgi viss tad man vajag atlasīt datus. Sākumā ir pieejami divi filti (pēc kā atlasīt), Ražotājs, Kategorija. Ja es paņemšu Ražotāju kādu tad iekš kategorijām man jāatēlojās tikai tam ražotājam atbilstošās kategorijas un vēl visi produkti. Otrs variants es varu atlasīt datus pēc kategorijas, ja atlasu pēc kategorijas, tad Ražotājos ir jāpaliek tikai tiem kas ražo šo Kategorijas preci un vel jāizvada visi šis kategorijas produkti. Tad es varu pēc Ražotāja un Kategorijas + Katrai kategorijai ir vēl savi papildu atlasīšanas kritēriji. Problēma sākas tur kad es nezinu kā jau no atlasītiem datiem atlasīt vēl kaut ko kad es esmu atlas'ji datus pēc ražotāja un mēģinu atlasīt pēc kategorijas man sākas murgs, ka es nezinu/nevaru izdomāt kā jau uz atlasītiem datiem veikt atlasīšanu bet jau ar Kategoriju un savukārt ja es aizvācu kādu atlasīšanas kritēriju, tad datiem ir jānomainās pēc tiem kritērijiem kuri ir palikuši Ar querijiem es tieku galā Es domāju ka varētu būt risinājums tāds ka es atmiņa izveidoju kaut kādu sarakstu ar visu, katram lietotājam kurš atnāk, un tad jau no tā saraksta atstāju tikai to ko viņš ir izvēlējiem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
briedis Posted November 26, 2009 Report Share Posted November 26, 2009 (edited) Tu vari mēģināt rakstīt apakšvaicājumus.. piemēram SELECT table1.* FROM (SELECT * FROM mana_tabula table2 WHERE table2.vards LIKE 'J%') table1 WHERE table1.dzimums = 'V' Edited November 26, 2009 by briedis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasa Posted November 26, 2009 Author Report Share Posted November 26, 2009 (edited) Kā būtu jā es sql querija beigās pieliktu WHERE ,ja ir kāds filts ieslēgts un ja nāk kāds jauns filts klāt es tik liktu AND un tad jau pēc šī jaunizveidotā querija atlasītus datus? Edited November 26, 2009 by Sasa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
briedis Posted November 26, 2009 Report Share Posted November 26, 2009 Kā būtu jā es sql querija beigās pieliktu WHERE ,ja ir kāds filts ieslēgts un ja nāk kāds jauns filts klāt es tik liktu AND un tad jau pēc šī jaunizveidotā querija atlasītus datus? Hmm, es domāju ka tu tā mēģināji, bet kaut kas lāga nebija.. :D Nu jā, tā būtu pareizā rīcība :)) Tik galvenais saliec vajadzīgajās vietās iekavas, ja padaudz nosacījumi.... WHERE .. AND .. OR .. AND .. OR .. WHERE ((.. AND ..) OR (.. AND ..)) OR (..) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasa Posted November 27, 2009 Author Report Share Posted November 27, 2009 ne gluži tā es biju mēģinājis man strādāja pa vienam no katra filtra, bet ne abi kopā Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts