Jump to content
php.lv forumi

Kursa aprēķināšana


EdgarsK

Recommended Posts

PHP.lv foruma administrācija, ļoti atvainojos par izveidoto postu,

jau atkal pierādās tas, ka pirms tēmas uzsākšanas, cītīgāk ir jāpameklē.

 

$value=$value/$course;
$value=round($value*100)/100;
$value=round($value);

Link to comment
Share on other sites

Jau kārtējo reizi pierādās tas, ka daudzi šī foruma lietotāji problēmu uzkrauj citiem, neviss meklē tās risinājumu paši, kas, kā beigās izrādās ir te pat deguna galā.

Daudzos mobilajos telefonos ir iebūvēts valūtas konvertētājs, kā arī apmeklējot seb.lv varam to bez problēmām izrēķināt un, tad attiecīgi salīdzināt ar sevis iegūto rezultātu, tādējādi iegūstot pareizo formulu kursa aprēķināšanai!

Link to comment
Share on other sites

Parasti bankās ir 2 veidu kursi - pirkšanas kurss un pārdošanas kurss. Iepērk banka lētāk, pārdod dārgāk, loģiski taču.

Attiecīgi, atkarībā no virziena - kādu tieši kursu gribi uzzināt - attiecīgās valūtas pirkšanas kursu vai attiecīgās valūtas pārdošanas kursu mainās kurss. Ja ir vēl definēta bāzes valūta, tad jārēķina pret to.

 

Aprakstīšu sīkāk:

 

Pieņemsim, ka mums ir daži simti latu, LVL. Mēs vēlamies tos konvertēt uz ASV dolāriem, USD. Protams, ka mēs varam iegūt USD tikai par bankas ASV dolāru pārdošanas kursu. Tas, protams, ir nedaudz lielāks, nekā bankas pirkšanas kurss. Protams, mēs uz to varam paskatīties arī spoguļskatā - tikpat labi mēs pārdodam LVL par USD par LVL bankas pirkšanas kursu pret USD. Tas ir jāņem vērā pirmkārt. Tad vēl ir tāda lieta kā bāzes valūta. Latvijas bankās parasti tā tiek uzrādīta kā LVL. Respektīvi - visi kursi aprēķināti attiecībā pret LVL. Ko tas faktiski nozīmē? Tas nozīmē to, ka teiksim, konvertējot USD uz EUR, ir jāiet caur bāzes valūtu LVL, jo bankā tā noteikts. Aprēķins izpaužas sekojoši:

 

Tā kā mēs vēlamies tirgoties ar bāzes valūtu, tad nav jāiet caur bāzes valūtu, jo bāzes valūta ir LVL, bet, lai būtu skaidrāka ilustrācija, parādīšu kā aprēķināt LVL->USD konvertāciju, pieņemot, ka iet caur standarta bāzes valūtas LVL procedūru.

 

Gribam pārdot 100 LVL pret USD. USD daudzums attiecīgi nav skaidri zināms.

100 LVL - pērkam attiecīgo LVL daudzumu par bankas pirkšanas kursu. Tā kā tas ir 1 pret 1, jo tā ir bāzes valūta, tad dabūnam precīzi 100 LVL. Tagad mums ir jāpērk par LVL pēc bankas USD pārdošanas kursa USD daudzums. Pērkam pēc bankas pārdošanas kursa USD, viņi mums pārdod par kursu 0.50550, attiecīgi dabūnam:

100 LVL / 0.50550 = 197,8239. Attiecīgi savācam 197.82 USD un ejam mājās.

Gribam nopirkt 100 USD, jāaprēķina cik LVL tam vajadzīgi. Sākotnēji iepērkam 100 USD par bāzes valūtu (šai gadījumā LVL) pēc bankas pārdošanas kursa:

100 USD x 0.50550 = 50.55. Tagad savus 50.55 LVL bāzes valūtas mēs esam dabūjuši un mums neko vairāk nevajag, jo tieši LVL vēlējāmies. Ja vēlamies EURO, tad atkal par bāzes valūtu pērkam EURO pēc bankas pirkšanas kursa:

50.55 LVL / 0.69040 = 73,2184. Lūdzu, nepilni 73.22 EUR par 100 USD, konvertējot vienā no lielākajām Latvijā darbojošām bankām!

Edited by Web Developer
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...