Sasa Posted June 8, 2009 Report Share Posted June 8, 2009 Man ir 3 tabulas kuras saistās. 1.tabula (Product) ID code description 2.tabula (Details) details_id product_id ... ... ... (vēl visādi lauki) 3.tabula (Accessories) accs_id product_id ... ... ... (vēl visādi lauki) Tad lūk "Product" tabula ir tā tākā galvenākā un man katram produktam ir jāpiesaista klāt detaļas un visādus papildu sīkumus kas ir 'accessories' tabulā. Code ir tas kas nemainās varbūt labāk būtu arī pārējās tabulās ieviest produkta koda lauku (product_code)? Tad es zināšu konkrēti, ka tās detaļas ir tam produktam, kaut gan to visu arī var pēc product_id izdarīt. Bet ar product_id ir tāda problēma ja es gribēšu importēt datus tad man tas ID lauks nebūs zināms, bet ja es importēšu izmantojot product_code tad man viss automātiski saliksies. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted June 8, 2009 Report Share Posted June 8, 2009 Kāds īsti ir jautājums vai problēma? product_id nezināšanā? Tad kad importēsi savus datus - tad pirmo kveriju taisīsi INSERT'u tajā produktu tabulā. No šī inserta dabūsi pēdējo insert'ēto id (skaties php manuālī attiecīgo funkciju), un šo id tad arī izmantosi citu tabulu datu insertošanai. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts