Raivis.purins Posted February 19, 2009 Report Share Posted February 19, 2009 Sāku lēnām rakņāties pa i-neta dzīlēs pieejamo informācijas gūzmu, ar mērķi atrast, kā izveidot autorizēšanās iespēju webam. Esmu izveidojis formu, kā arī esmu uztaisījis nepieciešamo datubāzi ar tabulu, tagad man ir tads jautājums, zinu, ka vienkāršāk ir nospert kodu un viss, bet tas mani nekādi neizglītos. tad nu tā, pēc piemēriem buros un skatos # $errors = ""; # if (!isset($_POST['username'])) # $errors .= "Please provide a username. <br/>"; Ko īsti isset dara? kāda ir viņa nozīmē. viņš tikai pārbauda, vai attiecīgajā laukā ir piedota vērtība? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Val Posted February 19, 2009 Report Share Posted February 19, 2009 nea. pārbauda, vai vispār tas $_POST['username'] tiek padots. http://lv.php.net/isset Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted February 19, 2009 Report Share Posted February 19, 2009 Šajā gadījumā isset pārbauda vai $_POST masīvs saturēs elementu pēc atslēgas "username". Savukārt tas nozīmē to, ka tiek veikta pārbaude vai HTTP pieprasījums ir bijis korekts, t.i. tas visdrīzāk tiek sagaidīts no HTML formas, kuram ir input lauks ar name="username" - attiecīgi ja šis skripts tiks izsaukts kautkā savādāk nevis no tās HTML formas (vai tās nosūtīšanas simulēšanu), tad šī pārbaude nenostrādās, jo pieprasījums nesaturēs "username" vērtību. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raivis.purins Posted February 19, 2009 Author Report Share Posted February 19, 2009 It kā palasīju to visu, bet man laikam nebija īpaši skaidrāvalodā uzrakstīts? Vari mazliet precīzāk noraksturot? Iepriekš pateicos! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raivis.purins Posted February 19, 2009 Author Report Share Posted February 19, 2009 Šajā gadījumā isset pārbauda vai $_POST masīvs saturēs elementu pēc atslēgas "username". Savukārt tas nozīmē to, ka tiek veikta pārbaude vai HTTP pieprasījums ir bijis korekts, t.i. tas visdrīzāk tiek sagaidīts no HTML formas, kuram ir input lauks ar name="username" - attiecīgi ja šis skripts tiks izsaukts kautkā savādāk nevis no tās HTML formas (vai tās nosūtīšanas simulēšanu), tad šī pārbaude nenostrādās, jo pieprasījums nesaturēs "username" vērtību. PAldies.tagad man tapa mazliet skaidrāk. Vai isset vienmēr tiek pierakstīts šādā veidā !isset() ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted February 19, 2009 Report Share Posted February 19, 2009 isset() uzvedās gandrīz kā parasta funkcija. Var rakstīt $a = isset(...) == false; Tikpat labi var rakstīt arī $a = $b || $c && isset(); Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raivis.purins Posted February 19, 2009 Author Report Share Posted February 19, 2009 isset() uzvedās gandrīz kā parasta funkcija.Var rakstīt $a = isset(...) == false; Tikpat labi var rakstīt arī $a = $b || $c && isset(); Tas man bija vēl grūtāk sagremojams. Turpinu lasīt izglītojošus materiālus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts