Jump to content
php.lv forumi

$_POST datu iznīcināšana


DMG

Recommended Posts

Vai var kādā veidā iznīcināt $_POST datus? Nu būtībā doma tāda, ka informāciju no tiem ieraksta datu bāzē un pēc tam gribētu viņus iznīcināt, lai nospiežot Refresh neparādītos "Resend" vai arī vismaz, ja parādītos, tad netiktu vēl reiz ievietoti tie paši dati. Varbūt vismaz var uzlikt, lai tie $_POST dati būtu vienādi ar tukšumu vai kaut kā tā?

 

Programmiski manas vēlmes būtu apmēram šādas:

 

if(isset($_POST['Data'])){

//Ierakstam datus tabulā...

 

$_POST['Data']=""; //Tas protams nestrādās, jo pēc Refresh $_POST['Data'] būs atkal vienāds ar tiem pašiem datiem ar ko iepriekš un tiks no jauna viss ierasktīts tabulā

}

Edited by DMG
Link to comment
Share on other sites

$_POST masīvs satur datus pēc submita. Ja jūzeris submito atkal, tad dati veidojas no jauna. "Vecajam" $_POST masīvam ar to nav nekāda skara.

To, ko tu vari darīt:

1) pēc submita redirektēt uz citu lapu (adresi), nevis izvadīt informāciju ārā. Tad refrešosies tā cita lapa, nevis POST pieprasījums

2) pēc submita ar JS diseiblot formas submitu (formas onsubmit eventā return false). Šis gan ir drīzāk ir pret lietotājiem, kas bezjēgā spaida submit pogu, nevis nākamās lapas refrešu.

3) php pusē salīdzināt nosūtītos datus ar ievietotajiem DB, ja ir identiski, tad nerakstīt neko tur.

 

3. punkts ir vienīgais, kas tev 100% garantēs aizsardzību pret dublikātiem. 1. punkts var gadīties, ka dažās situācijās nepalīdzēs.

Link to comment
Share on other sites

Taatad,

 

ja esmu pareizi sapratis probleemas buutiibu t.i. - negribam, ka paarluuks kautko vaicaa un/vai atstaaj datus formas laukos peec ar POST metodes ieguutas lapas refreshu - vispaariigaa gadiijumaa var riikoties shaadi:

 

1) Peec submita ievaacam un apstraadaajam datus no $_POST (ierakstam DB, apstraadaajam uploadeetos failus vai ko nu tur vajag) - UN(!!!) - neveicam (veel) nekaadu izvadi.

2) Kad apstraade paveikta, taisaam header("Location: /blablabla.php"); die(); kur "blablabla.php" - attieciigaas formas UR. Peec vajadziibas var piekabinaat klaat kaadus nu tur argumentus, ja vajag. Shis te hederis browserim liks paarlaadeet lapu ar GET metodi, un, attieciigi, nebuus nekaadas paarpasiishanas, veco datu formas laukos refresha gadiijumaa.

 

Vienkaarshiibas labad varbuut buutu noderiigi POST apstraadi tureet atsevishkjaa failaa un nepiecieshamos starprezultaatus glabaat sesijaa, bet tas nav obligaati.

 

Alternatiiva buutu izmantot AJAX.

 

P.S. atvainojiet par translitu, naakoshreiz pacentiishos rakstiit kaa pienaakas.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...