Jump to content
php.lv forumi

DMG

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    49
  • Joined

  • Last visited

About DMG

  • Birthday 11/10/1986

Profile Information

  • Location
    Liepāja

DMG's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Vai var kādā veidā iznīcināt $_POST datus? Nu būtībā doma tāda, ka informāciju no tiem ieraksta datu bāzē un pēc tam gribētu viņus iznīcināt, lai nospiežot Refresh neparādītos "Resend" vai arī vismaz, ja parādītos, tad netiktu vēl reiz ievietoti tie paši dati. Varbūt vismaz var uzlikt, lai tie $_POST dati būtu vienādi ar tukšumu vai kaut kā tā? Programmiski manas vēlmes būtu apmēram šādas: if(isset($_POST['Data'])){ //Ierakstam datus tabulā... $_POST['Data']=""; //Tas protams nestrādās, jo pēc Refresh $_POST['Data'] būs atkal vienāds ar tiem pašiem datiem ar ko iepriekš un tiks no jauna viss ierasktīts tabulā }
  2. Tātad ķeramies uzreizi pie lietas. Tagad ir jaunais gads tā kā laimīgu visiem 2009. gadu ;) Lab tagad par tēmu. Būtu ļoti mīļi, ja kāds varētu nedaudz iedot kādu padomu vai ar php un mysql var realizēt "one-to-many join". Būtībā doma ir tāda, ka ir viens raksts un tam ir daudz komentāru. Vai var uztaisīt join, lai tiek atlasīts konkrētais raksts un visi tā komentāri? Ja var tad, kā tiek izvadīti komentāri tādā gadījumā?
  3. Tā ķipa modelēšanas programma tikai? Vai arī tur kkādi ir iespējams pieslēgties esošai datu bāzei?
  4. Hmm vienīgais vai nezināt kādu programmu priekš mysql ar kuru varētu viegli tās saites vizuālā veidā savilkt? Pagaidām lietoju Navicat, bet saites te diezgan grūti vēlāk pārskatīt (vai arī es vienkārši neredzu, kurā vietā var redzēt visas savienotās tabulas)
  5. Heh tomēr atradu pac. Nepareizos vārdu salikumus meklēju googlē :) Ja nu kas man vajadzēja zināt vai var realizēt šo -> http://dev.mysql.com/doc/refman/5.1/en/inn...onstraints.html
  6. Sveicināti. Gribēju zināt vai kāds nevēlētos nedaudz apskaidrot to kā notiek mysql saišu radīšana? Paskatījos nedaudz mysql mājas lapā un nespēju saprast vai saites var radīt līdzīgi kā Acess, savelkot vienu reizi visas saites un viss? Vai arī tās ik reizi pieprasot kādus ierakstus jāizveido ar INNER JOIN un tā ik reizi, kad vajag kādus ierakstus?
  7. codez es neprasīju mani mācīt, bet pateikt vai tas ir iespējams un ja jā tad kā! Uz c++ tas ir realizējams un tāpēc jautāju vai ar php arī to var realizēt!
  8. Lieta ir tāda: Man ir 3 klases, kuras saucas Zapits, Ferrari, Dodge. Jautājums tātad būtu kā var (ja var) izveidot klasi, kura būtu apakšklase šīm trim klasēm. Īsāk sakot vajag dabūt šādi: class myClass extends Zapits, Ferrari, Dodge, tikai kā to paveikt? P.S lūdzu nestāstīt, ka var to vai šo izveidot, lai nebūtu nepieciešamība pēc šāda sadalījuma! Ja nevar tā izdarīt, tad tā arī paskat!
  9. xPtv45z: es zinu, ka visu ko var panākt, bez jaunas klases konstruēšanas, bet man ir konkrēts uzdevums "Panākt, lai jaunas klases nepieciešamības gadījumā tas neprasītu izmaiņas sistēmas kodā". Un tāpēc jautāju idejas, kā to varētu panākt ;)
  10. Bet man nevajag jaunu objektu bet jaunu klasi
  11. Pat nezinu kā to pareizāk noformulēt, lai nebūtu pārpratumu, tāpēc nepārmetiet, bet vienkārši jautājiet, ja rodas neskaidrības ;) Tātad jautājums būtībā ir tāds: vai programmiski ir iespējams izveidot jaunu klasi, lai tās atribūts saturētu kādu padotu vērtību? Vienkārši man ir tāds uzdevums dots, kur ir jau pāris klases jādefinē un jāparedz iespēju, ka atkarībā no ievadītajām vērtībām var būt nepieciešama vēl kāda vai vairākas klases.
  12. Sveiki! Gribēju pamēģināt uztaisīt komentāru labošanu kā tādu un man radās pāris neskaidrības šai ziņā tāpēc cerēju, ka varēsiet palīdzēt ar padomu! Tātad būtībā lieta ir tāda, ka laboto komentāru nolasa no mysql un ievieto iekš textarea. Bet kā izvairīties no "nelabvēlīgajiem simboliem"? Ja likšu addslashes tas jau taka nedaudz sabojās oriģinālo komentāru, bet esmu redzējis, ka dažās lapās tā dara. Ja sākšu likt vēl kko vairāk par addslashes tad jau vispār komentāru atainos pavisam savādāk, kāds tas bija pirmsākumos. Ir kādas idejas, kā to visu izdarīt pēc iespējas pareizāk, lai komentārs atainotos tāds, kādu lietotājs viņu arī ievietoja?
  13. Bubu man tak viss tagad sk un es neko nesūdzos ;) Es iepriekš tikai martinam paskaidroju domu vēl reiz un pajautāju tev vai nevēlies paskaidrot kas notiek tava koda "curry($func)" funkcijā :) Bet ja nevēlies, tad viss ok un thanks par visu.
  14. Kāpēc klases? Vienkārši stādies priekšā ka ir jau uzrakstīta gatava un gara funkcija, kura saucas "checkimgsize2" un kuru tad arī vēlos padot šīs trīs vērtības, jo pretējā gadījumā sanāk rakstīt katram izmēram savu funkciju un padot to uz šim izmēram atbilstošo funkciju, taču tas nav īpaši gudri un tapēc jautāju padomu, ka var ievietot iekš preg_replace_callback šīs trīs vērtības, lai varu izmantot šo vienu funkciju. Ceru ka tagad saprati :) bubu tavs piemērs bija tieši tas kas vajag! Liels paldies! Tikai ja varu lūgt nevari pāris vārdos pateikt, kas īsti notiek tur iekš function curry($func)? Kkā nevisai saprotu to kas tur iekšā viņā notiekas :? Lai gan ja nevēlies tad nestāsti - vienkārši interesanti zināt.
  15. hmm nē man vienalga nekas nesanāk. Mēģināju gan šādi: class Size { public $width = 550; public $height = 800; } preg_replace_callback('/(\[img\])(.+?)(\[\/img\])/i', array('Size', 'checkimgsize2'), $data); Gan arī: $o = array("width"=>550, "height"=>800); preg_replace_callback('/(\[img\])(.+?)(\[\/img\])/i', array($o, 'checkimgsize2'), $data); Bet nekas tā īst nestrādā :? Kur es īst kļūdos? P.S es nevēlos likt funkciju checkimgsize2 klasē, jo viņa ir aprakstīta pavisam citur.
×
×
  • Create New...