IBEX Posted October 16, 2008 Report Share Posted October 16, 2008 sveiki, shodien visu dienu rakņājos pa netu, pa šito forumu.. atradu itkā daudzko, kā izveidot visu pasākumu, ar kategorijam.. izveidoju id cat_id name pec tam tur, piemeram id file cat_id kko vel tur.. un nu, kā input visu uztaisīt būtu skaidrs, salikt visu pa vietiņām.. bet vienīgā problēma, tas ka nesaprotu, kā lai es dabūju, kko tādu.. -------------------- Links1 Links2 Links3 un tad aizved piemeram tas links 1 uz programmu sadalju, links2 uz vel kko links tris uz vel kko.. Daudz rakstīts par šo te bija, bet neviens negāja īpaši.. :/ (vispar negaja) kko aptuveni, kā lai es dabūju to figņu kur aiziet uz tiem linkiem.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mounkuls Posted October 17, 2008 Report Share Posted October 17, 2008 (edited) Tik gari un daudz visu ko sarakstiji, bet ta ari nesaprast ko tieshi velies? Liekas, ka esi novilcis vai iekopejis sev sazinko, pats no ta ne vella nesaprotot:) Neko no ta nesaprotot laikam vajadzetu sakt ar HTML kautkadiem pamatiem. Ar PHP nez vai pagaidam ir kads sakars. Ja domaji lapai strukturu izveidot...nez....laikam uz lapinas kadu shemu vai hz ka to nosaukt uzskice un paplano kas kur bus. Interneta var atrast daudz, vismaz par Tavu problemu jau nu droshi. Edited October 17, 2008 by mounkuls Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grey_Wolf Posted October 17, 2008 Report Share Posted October 17, 2008 tev reali vajag 2 tabulas kategorijas: | id | nosaukums| un pasu datu tabulu | id | cat_id | bla1 | bla_n ... --- un kategorijas izvadi.. <a href="?kat=$kategorijas_Tabulas_id"> $kategorijas_Tabulas_nosaukums</a> dabun vinju ar $_GET['kat'] konkreto rakstu/datus <a href="?kat=$kategorijas_Tabulas_id & dati=$datu_tabulas_id"> $datu_Tabulas_bla...</a> un dabuun vinju $_GET['dati'] .... ---- Bet vispar iemacies noformulet jautajumu sakariigak .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Java Posted October 17, 2008 Report Share Posted October 17, 2008 Tabula kategorijas: ID | ParentID | Name | Link | Content ... utt. visi parametri, ko vajag kategorijai katrai; Tad tabula pasākumi: ID | CatID | Name | Content ... utt. Ja paskaidros konkrētāk, iedos konkrētu risinājumu! Link to comment Share on other sites More sharing options...
IBEX Posted October 18, 2008 Author Report Share Posted October 18, 2008 (edited) Java ParentID tas ir prieksh subcat ne? --------- Grey_Wolf sanāca kr4 tie linki :) --------- un un, ka man lai izdodas tas, ka dati paradas? kad uzpiez uz kategorijas, ka aiziet uz failiem...? KR4 ka uzpiezhot uz <a href="?kat=1">kategorija 1</a> paradas piemeram fails1, fails2 u.t.t. un pec tam uzpiezhot uz tiem paradas pats fails..(nosaukums)(apraksts)u.t.t.. cik noprotu ar isset to varetu dabut gatavu, bet man kka nesanak.. $result = mysql_query("select * from category ORDER BY id"); while($r=mysql_fetch_array($result)) { $id=$r["id"]; $name=$r["name"]; //paradam linkus echo " <a href='?cat=$id'>$name</a> "; } taa es tos linkus dabunu.. Edited October 18, 2008 by IBEX Link to comment Share on other sites More sharing options...
Java Posted October 18, 2008 Report Share Posted October 18, 2008 ParentID ir attiecīgi tās pašas tabulas ieraksts, kurš defaultā ir 0 vai NULL vai tāds pats kā esošā ieraksta ID piemēram... Ideja tāda, ka ja ParentID ir ierakstīta kāda cita ieraksta ID vērtība, tad tas šis ieraksts ir attiecīgā ieraksta "bērns" un tas ieraksts, kura ID ir tāds, kā ierakstīts "bērna" ParentID ir viņa "vecāks". Vienkārša un universāla sistēma kā mākslīgi kārtot ierakstus... Link to comment Share on other sites More sharing options...
IBEX Posted October 18, 2008 Author Report Share Posted October 18, 2008 mhm.. :) tā arī sapratu.. (lasīju pa šito šeit) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts