Jump to content
php.lv forumi

PHP 4.3


Gints_K

Recommended Posts

Lūdzu padalieties ar pieredzi vai ieteikumiem par un ap PHP 4.3. Es vēlos iegādāties gatavu portālu, kurš ir radīts uz iepriekš minētās programmēšanas valodas. Kā šāds portāls varētu strādāt aptuveni pie 5 000 - 10 000 lietotājiem vienlaicīgi? Ir šajā forumā kāds, kuram ir pieredze strādājot ar PHP un spētu šādu skriptu pēc vajadzības izmainīt, pielikt jaunus moduļus vai to optimizēt?

Link to comment
Share on other sites

Aplikācijas noturībai uz lielu lietotāju skaitu ir maz sakara ar programmēšanas valodas versiju, kurā tā programmēta. Tas 99% ir atkarīgs no pašas aplikācijas - kā tā uzkodēta. Protams, arī no hardware resursiem.

 

Ir šajā forumā kāds, kuram ir pieredze strādājot ar PHP un spētu šādu skriptu pēc vajadzības izmainīt, pielikt jaunus moduļus vai to optimizēt

 

Hmm, it kā jau šis ir php forums, tā kā - jā, ir te cilvēki, kam ir pieredze strādājot ar php :)

 

PS.

Es vēlos iegādāties gatavu portālu, kurš ir radīts uz iepriekš minētās programmēšanas valodas.

 

Zini - varbūt pasaki, kas tā ir par aplikāciju. Ka tik tev kāds gudrinieks necenšas nopārdot kādu open source portālu.

Edited by andrisp
Link to comment
Share on other sites

Iespējams ka nē, jo tikko gribēsi atrast kādu kas turpina to pasākumu, tā bieži dzirdēsi atbildes, ka labāk ir taisīt kārtīgi, nevis muļāties ar vecām versijām. Vēl jau jāzin kā tur sarakstīts, varbūt rakstīts php 4, bet labākajās php 3 tradīcijās.

Link to comment
Share on other sites

Tas rakstīts aprakstā:

 

The second step in the migration to CMS land will be Interspire 5.0 which has a major overhaul of the code in addition to changing how things work within the application. Interspire Website Publisher 5.0 will require PHP 5.1.2 or above. We're pushing this up as we expect most hosts to migrate to PHP5 (a lot already have) as PHP4's end of life nears in August. In addition to this is PHP 5’s superiority over PHP 4 which allows us to do so much more than we could before.

Link to comment
Share on other sites

Nu tas pats PHP arī ir ļoti sakarīgs (protams labāk būtu ja pieturās jaunākām versijām), nav ne vainas šai valodai, lieliski tiek galā ar saviem uzdevumiem un vēl ir liela priekšrocība ka šī valoda ir ļoti izplatīta, tāpēc speciālistus tajā ir mazāk sarežģīti atrast. Var arī ar java programmēt, vienīgais tur atrast programmētājus būs mazliet sarežģītāk, dārgāks arī hostings, uzturēšana. Visumā ir ne mazums dažādu kodēšanas valodu, bet ja pērk kādu gatavu portālu, tad nāksies vien izmantot to kādā viņš ir sakodēts.

Link to comment
Share on other sites

Pārtaisīt, protams, var. Cits jautājums - cik tev tas izmaksās.

Manuprāt pirkt sistēmas uz PHP4 ir nedaudz neprātīgi. Kaut vai ņemot vērā to, ka PHP4 ir gan funkcijām nabadzīgāks, lēnāks par PHP5. Turklāt PHP4 vairs netiek atbalstīts pat ar drošības labojumiem.

 

Un diez vai tev vajag kādu no šejieniešiem kuram ir lielākā pieredze. Turklāt šaubos, ka kāds var pateikt kurš tas misters X ir.

Link to comment
Share on other sites

Ja projekts nav paredzēts tādam mērogam kā draugiem.lv, tad šādi uzbūvēts skripts ir derīgs? Ja kā iepriekš minēju runa varētu būt par 5 000 - 10 000 lielu lietotāju auditoriju. Man tikai interesē vai šādus skriptus var modulēt un tam pieslēgt jaunus pakalpojumus kā sms utt.

Link to comment
Share on other sites

Programmēšanas valoda ir līdzeklis ar ko zīmē. Piemēram, zīmuļi, flomasteri, krītiņi.

Web saits ir zīmējums.

 

Jautājums - vai ja kaut kas ir uzzīmēts tam var piezīmēt kaut ko klāt? Vai var to pašu zīmējumu uzzīmēt ar citiem līdzekļiem? Tas ir kā atbilde par valodas izvēli.

 

Kas attiecas uz lietotāju skaitu - var uztaisīt lapu tā, ka 1000 cilvēki pasākumu nograuj. Var uztaisīt tā, ka ar 10000 viss ies bez problēmām. Tātad - atbilde uz tavu jautājumu "vai ies" - "jā, ja pareizi uztaisīts".

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...