Vayne Posted September 27, 2008 Report Share Posted September 27, 2008 (edited) kaa panaakt to effektu, lai virs bg bildes laukumi ar tekstiem, linkiem buutu caurspiidiigi, nu nepavisam, bet nu uz procentiem, vai kkaa taa? :) paldies :) Edited September 27, 2008 by Vayne Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted September 27, 2008 Report Share Posted September 27, 2008 Pameklē gūglē "css transparency". Un lūdzu izlabo topika nosaukumu. Citādi šim topikam nav labs gals gaidāms. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vayne Posted September 27, 2008 Author Report Share Posted September 27, 2008 Pameklē gūglē "css transparency".Un lūdzu izlabo topika nosaukumu. Citādi šim topikam nav labs gals gaidāms. apmeeram laikam atradu, un nevari luudzu izstaastiit kaa man dabuut kopaa .border2 { border: 0px #CCCCCC solid; background:#000000; filter:alpha(opacity=50); color:#ffffff; } shitaa man neiet :( Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcis Posted September 27, 2008 Report Share Posted September 27, 2008 Vispār šādas puscaurspīdības ieteiktu risināt ar png. css "filter" atribūts strādās tikai uz MSIE, mozillai būs "-moz-opacity" un pārējiem, šķiet, "opacity". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maris-S Posted September 29, 2008 Report Share Posted September 29, 2008 (edited) Es esmu izmantojis caurspīdīgumu, var panākt gan IE, gan mozillas pārlūkos strādāt, css varētu izskatīties apmēram šādi: div.transparent_background { filter: Alpha(Opacity=50); opacity: 0.5; -moz-opacity: 0.5; width: 500px; height: 150px; } Nu protams atbilstošas css vērtības kā izmēri vai vēl kas, ja vajag. Png attēlus es neieteiktu izmantot, jo IE6 tikai daļēji atbalsta viņus, tieši caurspīdīgumu arī neatbalsta, man šķiet viņš vienkārši caurspīdīgo laukumu pelēku attēlo, IE7 laikam ka izlabojuši jau, mozillās png strādā. Edited September 29, 2008 by Maris-S Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcis Posted September 29, 2008 Report Share Posted September 29, 2008 Es tieši iesaku (pus)caurspīdīgos png lietot, jo tad css haks būs jāizmanto tikai uz vienu brouzeri - IE6. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maris-S Posted September 29, 2008 Report Share Posted September 29, 2008 Nu jā, bet šitāds css strādā visur, ieskaitot IE6, nezinu par vecākām versijām, nevaru atrast kam tik vecs IE būtu, lai notestētu. Man png arī patīk, jo salīdzinot ar gif ar viņu var caurspīdību dabūt normālu (gifam cik zinu nav tāda pa pusei caurspīdība, ir tā ka vai nu ir kaut kas konkrētajā vietā vai nav - pilnīga caurspīdība), bet tieši IE dēļ es viņu vienkārši neizmantoju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yuppio Posted September 29, 2008 Report Share Posted September 29, 2008 FF saprot arī "opacity", nav obligāti jālieto "-moz-opacity". -moz-opacity vajadzīgs tikai traki veciem mozilla browseriem. Būtībā pietiek mūsdienās ar filter: Alpha(Opacity=50); opacity: 0.5; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts