Jump to content
php.lv forumi

forma, kas atveras ar noteiktu vārdu


KarlisBa

Recommended Posts

Sveiki!

 

Doma vienkārša. Formā ieraksta vienalga kādu vārdu un tajā pašā brīdī bez liekas informācijas apstrādāšanas tajā formā pārbauda vai tāds vārds atrodas datubāzē. Ja atrodas, tad tai formai blakus parādās cita forma kurā jāievada parole, kas arī tiek salīdzināta ar datubāzi. Tālāk jau standarta procedūra, ja pariezi, veic attiecīgo darbību ja nepareizi paziņo par kļūdu. Šinī gadījumā, ka nepareiza parole. Kas tāds ir iespējams un kā? Jūtu, ka ir kāda saistībā ar Ajax un JS vispār, bet nav ne mazķaās nojausmas kā ko tādu uztaisīt. Būtu pateicīgs ja dotu kādus padomus vai linkus ar informāciju kā to uztaisīt.

Link to comment
Share on other sites

nesanaks ar onChange parak daudz requestu?

 

ar jquery

 

function request()
{
  $.post( 'postvalidation.php',{username: $("#username").attr('value')}, onAjaxSuccess);
}

Link to comment
Share on other sites

Izmanto labāk onkeyup (papildus onchange). Kā arī uztaisi, lai uzreiz neizpilda AJAX pieprasījumu, bet ar nokavēšanos (setTimeout). Lai lietotājs varētu paspēt ievadīt visu savu vārdu, un tad tikai notiktu pārbaude, nevis uz katru jauno ierakstīto burtu.

Link to comment
Share on other sites

Diezgan melna bilde par šito visu, bet kaut kā buros cauri...

 

Andrisp, manā gadījumā diez vai vajag, ka nokavēti apstrādā informāciju, jo piemēram ja uzraksta vārdu "melns", tad momentāli blakus atveras otra forma priekš paroles, bet ja ieraksta "melnss", tad tik pat ātri kā attaisījās pie "melns" aiztaisās pie "melnss". :) Vajag, lai uzreiz atveras ja ir pareis un ja pareizam pieliek kādu citu zīmi klāt, tad attaisījušais uzreiz aiztaisās.

Edited by shalonik
Link to comment
Share on other sites

shalonik, ieteiktu tomēr ar aizturi, jo rēķinies, ka ierakstot to pašu "melns" bez aiztures uz serveri aizskries pieprasījumi:

m

me

mel

meln

melns

savukārt uzliekot aizturi uz pussekundi jau visticamāk, ka cilvēks vadīs tekstu pietiekami ātri, tādēļ serverim prasīs tikai vienreiz:

melns

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...