maasters Posted July 24, 2008 Report Share Posted July 24, 2008 Es paņēmu gatavu paging skriptu un gribu pielāgot to savām vajadzībām. Doma ir uztaisīt to kā vienu funckiju un lietot to visur, kur vien iekš CMS to vajadzētu (komentāri, raksti, lietotāju saraksts etc.) Man tikai sagādā problēmas to kodu uztaisīt par strādājošu funckiju. Kods te: http://paste.php.lv/7706?lang=php Man tur pašā augšā ir definēti mainīgie. Tad tos varētu noamīt iekš funkcijas. Bet kā lai dabū ārā šo te daļu? - // Change 'table' with your own table name below $query = mysql_query("SELECT * FROM `$type` ORDER BY `bid` DESC LIMIT $start, $max_news"); while($row = mysql_fetch_array($query)) { echo $row[player_nick]; echo "<br />"; } Ja man tā būs funkcija, kuru gribu lietot visur, kur tā man būs vajadzīga, tad Selekts tajā vietā neder. Bet, kad to koda fragmentu pārvietoju, tad skripts nestrādā. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grey_Wolf Posted July 24, 2008 Report Share Posted July 24, 2008 Nevajag SELECT * FROM ... Bet gan SELECT count(*) AS ierakstu_skaits FROM .... un tad panjem $row['ierakstu_skaits'] ... sadi buus krietni atraak... ---- Ja man tā būs funkcija, kuru gribu lietot visur, kur tā man būs vajadzīga, tad Selekts tajā vietā neder. ir vismaz 2 risinajumi.. 1 funkcijai iebaro jau gatavu dalju aiz FROM function bla($xxx) { $sql='SELECT count(*) FROM '.$xxx; ...... } vai arii so (ierakstu skaita noteiksana) dalju iznes pilnigi atseviskjaa funkcijaa ....kas atgriezj ierakstu skaitu ... otrais variants ir krietni labaks, jo to skaitu varesi arii kautkur 'Atradiit' --> atrasti xxx ieraksti .... -------------- Es personiigi visu dalu pa atseviskjam f-jam ... gan skaita noteiksanu, gan noteiksanu cik lapas ir kopaa... tas dod iepeju vienas un taas pasas f-jas izmantot daudzos projektos... Link to comment Share on other sites More sharing options...
maasters Posted July 25, 2008 Author Report Share Posted July 25, 2008 (edited) Nu tik smalki es gan negribu dalīt visu pa funckijām. Un ja uztaisa šito funckiju kā nākas, tad šitā jau arī derēs jebkurā projektā. Es tagad pamēģināju uztaisīt to funckiju un to ciklu izmetu ārā. Funckija pagaidām izskatās apmēram tā: http://paste.php.lv/7708?lang=php Un tad man tas pārējais kods izskatītos ~ tā: paging("", ""); while($row = mysql_fetch_array($query)) { echo $row[""]; } Tikai lieta tā, ka man tas query mainīgais ir tukšs. Kas jādara, lai man tas $query būtu ar tādu vērtību, kāda tek noteikta funckijā? Edited July 25, 2008 by maasters Link to comment Share on other sites More sharing options...
maasters Posted July 26, 2008 Author Report Share Posted July 26, 2008 (edited) Kamon, zinu ka problēma nav tik sarežģīta, būtu pateicīgs ja kāds palīdzētu. p.s tencinu Edited July 28, 2008 by maasters Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted July 26, 2008 Report Share Posted July 26, 2008 Atgriez no funkcijas vērtību ar return steitmentu: function paging(...) { ... $query = ...; ... return $query; } $q = paging("", ""); while ($row = mysql_fetch_array($q)) ... Manuālī RTFM vairāk informācijas par to: http://lv.php.net/return Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts