Jump to content
php.lv forumi

Licences - kā tur īsti ir ar nosacījumiem..


Endijs

Recommended Posts

Esmu mazliet apjucis visās licenču lietās. GPL, MIT utt. Varbūt kāds zina, kura no visām ntajām licencēm ir tāda, kura ļauj produktu izmantot komerciālā aplikācijā, tajā pat laikā nekur nenorādot, ka attiecīgā lieta tiek izmantota. Jāpiebilst, ka komerciālais gala produkts ir slēgtā koda produkts.

Link to comment
Share on other sites

To ļauj, piemēram, zlib licence.

MIT licence šķiet nosaka, ka copyrights jāatstāj sourcē, kura ņemta, bet nekur citur (dokumentācijā, atsevišķā failā) tas nav jānorāda.

 

Lai gan ne licence, bet public domain kods arī tā ļauj rīkoties.

 

Edit: LGPL nevar. Jau pirmajā tā punktā atrunāts:

You may copy and distribute ... provided that you conspicuously and appropriately publish on each copy an appropriate copyright notice .. and distribute a copy of this License along with the Library.
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Lasīju vēlreiz par licencēm un jo īpaši par GPL un esmu ticis līdz baigajai nesaprašanai. Ilustrēšu situāciju.

Ir Web projekts, kurā gribu izmantot pChart ( http://pchart.sourceforge.net ), kas tiek piedāvāts izmantojot GNU GPL. Jautājums ir tāds - ja es neņemu nost sourcē nekādas lietas, neizplatu tālāk sourci, nepārveidoju viņu ( izmantoju tikai outputa ģenerēšanai )- vai man Web lapā kaut kur redzamā vietā ir jānorāda, ka tiek izmantots pChart ?

Edited by Endijs
Link to comment
Share on other sites

Man šķiet, ka uz web lapās servera pusei lietotajam kodam, ja tas ir GPL un tu to lieto savām vajadzībām (ne kā bibliotēku/freimworku, kuru izplatīt/pārdot) attiecas šis FAQ jautājums: http://www.gnu.org/licenses/gpl-faq.html#N...ionRequirements

If I only make copies of a GPL-covered program and run them, without distributing or conveying them to others, what does the license require of me?

 

Nothing. The GPL does not place any conditions on this activity.

Tā kā tu kodu neizplati savu kodu, kas balstās uz GPL bibliotēkas pChart kodu, tad tev nekad nav nekur jāpublicē un nav jābalsta savs kods uz GPL licences.

 

Tur gan var piekasīties vai vārd "distributing" GPL licencē attiecas uz programmas kodu (ko tu neizplati), vai uz programmas piedāvāto servisu (ko tu izplati).

Bet nu GPLv3 licencē tas ir pārneimots par "convey", ar nozīmi uz koda izplatīšanu:

To “convey” a work means any kind of propagation that enables other parties to make or receive copies. Mere interaction with a user through a computer network, with no transfer of a copy, is not conveying.

Tā ka es teiktu, ka tavā gadījumā nekas nav jādara.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...