Gacha Posted April 16, 2004 Report Share Posted April 16, 2004 Man vajag, lai varetu aizkodet piemeram skaitli '55' un pec tam vinju ari atkodeet. Cik zinu tad md5 ir tikai viena virziena algoritms, ta pat ari crc32 un sha1. Tad palasiju par mdecrypt_generic un openssl_private_encrypt, bet shiem vajag pievienot modullus - tas man neder. Vai kads zin kadu citu f-ciju ar kuru to var izdariit ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted April 16, 2004 Report Share Posted April 16, 2004 binaars operators ^ :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gacha Posted April 16, 2004 Author Report Share Posted April 16, 2004 Man neaizgaja! Domaa lai izveidoju pats savu algoritmu? ja taa, tad nez ar ko saakt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksejs Posted April 17, 2004 Report Share Posted April 17, 2004 Tas, ko tu gribi izdarīt saucās šifrēšana, jeb angliski encryption (no vārda encrypt). Šo vārdu tad arī izmanto, lai meklētu papildinformāciju manuālī. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gacha Posted April 17, 2004 Author Report Share Posted April 17, 2004 Nu izmeklējos manuālī un atradu 4 veidus ar kuriem var tikai vienā virzienā un 2 veidus abos virzienos, bet tie divi neder, jo vajag pielikt moduļus. Tapēc izdomāju, ka varētu darīt apm tā: $x = 55; $x = ($x + 2342 -256) * 7; echo $x; // 14987 Vai kaut ko tamlidzigu. Šis drīzāk izskatās pēc stūlbuma, nevis šifrēšanas. Vai tā maz var darīt ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted April 17, 2004 Report Share Posted April 17, 2004 par ^ (xor) sho var palasiities te: http://lv.php.net/manual/en/language.operators.bitwise.php un vienkaarshi panjem katram simbolam stringaa izdari ^ $magic, kur $magic ir kautkaads 0x55. ljoti vienkaarshs shifreeshanas variants, bet protams, ljoti nedroshs :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gacha Posted April 17, 2004 Author Report Share Posted April 17, 2004 Nu šis ir galīgi nedrošs. ;) Nu doma man ir šifrēt GET mainīgo, lai urlī tas būtu sakropļots un pēc tam atkropļot, lai to var izmantot. Jūs takš droši vien kaut ko tādu esat darījuši. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksejs Posted April 18, 2004 Report Share Posted April 18, 2004 Lasi manuāli. Manuprāt bija viena, vai divas šifrēšanas (nevis hash) funkcijas, kas bija pieejamas bez moduļu ielādes. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gacha Posted April 18, 2004 Author Report Share Posted April 18, 2004 Atradu base64_encode un šis strādā normāli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksejs Posted April 18, 2004 Report Share Posted April 18, 2004 Tā nav šifrēšana. Kas ir/nav šifrēšana vienreiz tev jau stāstīju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gacha Posted April 18, 2004 Author Report Share Posted April 18, 2004 Atceros, ka stāstiji, bet man pēc būtības vienalga vai šifrēšana vai kodēšana, ja varu panākt sev vēlamo rezultātu. Un ar šo viss ir tā kā vajag. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksejs Posted April 18, 2004 Report Share Posted April 18, 2004 Ja tev bija vajadzīga pārkodēšana ciā formātā, tad, jā, tev ar to pietiek. Ja tev bija vajadzīga arī datu aizsardzība pret nolasīšanu, tad, nē, tev ar to nepietiek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gacha Posted April 18, 2004 Author Report Share Posted April 18, 2004 Kapēc nepietiek? Es tam base64 papildus izmantoju $str = 'fhsdfjaskfhsjkdfajkd'; un kapēc tas varētu būt nedroši? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksejs Posted April 18, 2004 Report Share Posted April 18, 2004 Tāpēc, ka neviens man neliedz veikt base64_decode un dabūt tavus datus (kopā ar tavu 'fhsdfjaskfhsjkdfajkd'). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gacha Posted April 18, 2004 Author Report Share Posted April 18, 2004 Nu sk. Bet ko tad lai es daru? Neko citu nevaru atrast! Citi ir ar tiem modulliem. :( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts