Jump to content
php.lv forumi

kristers_Z

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    37
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by kristers_Z

  1. Kādas komandas/pluginus lietojat, lai Vim skaisti izpildītu "find and replace" visos failos, kas ir projektā? Šie visi faili nav tie, kas dotajā mirklī atvērti buferos, bet tie, kas ir projekta mapē. Varbūt ir kaut kas tāds, kas atšķir projekta root mapi līdzīgi kā to dara, piemēram, CtrlP plugins - vienkārši atrod .git mapi?
  2. Laikam jau maza tev tā pieredze.
  3. u r the man, stopImmediatePropagation visu atrisināja. Paldies.
  4. Manā konkrētajā aplikācijas vietā tieši tāds paņēmiens nestrādā. Bet tikko atradu problēmu un piespiedu strādāt, lai gan pats nesaprotu, kāpēc tas tā ir: Pirmkārt - tiek lietots Ruby on Rails freimworks, tāpēc linkus ģenerē helper metode. ģenerētais html ir, apmēram, šāds: <a data-method="delete" href="/subjects/144" rel="nofollow">Delete subject</a> Uzmanība jāpievērš tam, ka href ir relatīvs. Ja piespiež kodu ģenerēt absolūtu hrefu, lūk, šādi: <a data-method="delete" href="localhost:3000/subjects/144" rel="nofollow">Delete subject</a> Tad preventDefault(); strādā kā paredzēts. Dīvaini, dīvaini.. Ceru, ka kāds var paskaidrot. Pieņemu, ka tas ir saistīts ar Rails veidu kā implementēt REST. Ja nemaldos, tad ar JS tiek uzķerts data-method="delete" un pārvērsts par formu, lai sūtītu caur HTTP POST ar apslēptu mainīgo method="delete".
  5. Ir : tabula, kurā ir daudz linku. Mērķis : klikšķinot uz linkiem nenostrādā redirects uz href un darbojas ajaxs. Problēma : preventDefault(); nestrādā, links redirectojas uz hrefu Kods : $('a').click(function(e){ alert('click event works!'); alert(e.isDefaultPrevented); e.preventDefault(); alert(e.isDefaultPrevented); }); Pirmais alerts nostrādā, tātad click events tiek uzķerts. Otrs alerts atgriež: function returnFalse() {return false;} Trešais alerts atgriež: function returnTrue() {return true; } Pēc tam lapa tik un tā redirektojas uz hrefu. Kāpēc? Must be missing something obvious. Ja nu kas, tad Object.keys(e) atgriež šādas metodes: originalEvent,type,isDefaultPrevented,timeStamp,jQuery11020701912498800084,toElement,screenY,screenX,pageY,pageX,offsetY,offsetX,fromElement,clientY,clientX,buttons,button,which,view,target,shiftKey,relatedTarget,metaKey,eventPhase,currentTarget,ctrlKey,cancelable,bubbles,altKey,delegateTarget,handleObj,data
  6. x - ekskursantu skaits N - naturālo skaitļu kopa x ∈ [4;+∞), kur x ∈ N. Done! (indigo 6-9 year olds style)
  7. Gave it up, uzrakstīju ar ajax. Cik izsmadzeņoju no googles, iekš HTML5 form elementi nevar atrasties ne iekš tr, ne iekš td.
  8. Tajā gadījumā, kas screenshotā, šis strādā ļoti labi. Bet ko tad, ja tabulā ir vairāk nekā viena forma? Piemēram, pēdējās divas rindas ir formas, kas submito datus katra uz citu actionu. Kā šeit:
  9. Jāizveido tabula, kas atspoguļo pašlaik DB tabulā esošos datus un pēdējā rindā iespējams pievienot jaunus datus, respektīvi, pēdējā rinda ir forma. (attēls pielikumā) Problēma tāda, ka esošais markups nav valīds. Formas submit poga vienmēr strādā mozillā, bet mēdz nestrādāt webkit pārlūkos. (ja kādu ierakstu izdzēš ar chrome un tad mēģina pievienot jaunu ar "+" pogu, pogas spiediens nereaģē). Validators brēc par form un DIV iekš table taga. Kā strukturizēt lai izskatītos kā pievienotajā attēlā un būtu valīds? Bez Ajax vai JS. <tr> <form accept-charset="UTF-8" action="/teaching_relations/create" method="post"> <div style="margin:0;padding:0;display:inline"> <input name="utf8" type="hidden" value="✓" /> <input name="authenticity_token" type="hidden" value="GHkj27v6/qq5Kb1/oJvNQjLIAC0rQL2rBVRLbiZtCxc=" /> </div> <td> <select id="teaching_relation_grade_id" name="teaching_relation[grade_id]"> <option value="1">10. d</option> </select> </td> <td> <select id="teaching_relation_subject_id" name="teaching_relation[subject_id]"> <option value="1">math</option> <option value="3">PE</option> </select> </td> <td> <select id="teaching_relation_teacher_id" name="teaching_relation[teacher_id]"> <option value="1">Alex G.</option> <option value="2">Willy R.</option> <option value="3">Kevin S.</option> </select> </td> <td> <input name="commit" type="submit" value="+" /> </td> </form> </tr>
  10. Iesakiet rīku ar ko vizuāli uzzīmēt datubāzi. Jāparādās relācijām un lauku nosaukumiem, jāvar saglabāt kā jpg vai png un vēlams kādā tās programmas editojamajā formātā. Paredzēts lai pirms datubāzes uzstādīšanas izplānotu kā tas viss strādā, tāpēc iebarot jau gatavu sql schemu nav nepieciešams. Jāstrādā uz Linuxa, visādas papildus opcijas ir drīzāk nevēlamas, nekā vēlamas.
  11. Hipsters gone wild.. since when GUI browsers are overrated? O_O (lietošanai mājās, ikdienā)
  12. Vai pastāv kaut kas čatam līdzīgs Latvijas programmētāju (ne tikai php) saziņai (alternatīva forumam) ? Kaut kur skypā, IRC vai tml.?
  13. Varbūt vēl max ātruma atkarība no procesora. Ja tev ir SATA II spraudnis, tad pieliekot SATA III disku iespējams nesasniegsi SATA II max teotrētisko ātrumu, ja procesors to nepavilks..
  14. Tas ir kā.. Reģionos nav ko kodēt?
  15. To gan es gribētu redzēt :D
  16. sudo pacman -S hdparm man hdparm -B Get/set Advanced Power Management feature, if the drive supports it. A low value means aggressive power management and a high value means better performance. Possible settings range from values 1 through 127 (which permit spin-down), and values 128 through 254 (which do not permit spin-down). The highest degree of power management is attained with a setting of 1, and the highest I/O performance with a setting of 254. A value of 255 tells hdparm to disable Advanced Power Management altogether on the drive (not all drives support disabling it, but most do). -S Put the drive into idle (low-power) mode, and alsoset the standby (spindown) timeout for the drive. This timeout value is used by the drive to determine how long to wait (with no disk activity) before turning off the spindle motor to save power. Under such circumstances, the drive may take as long as 30 seconds to respond to a subsequent disk access, though most drives are much quicker. The encoding of the timeout value is somewhat peculiar. A value of zero means "timeouts are disabled": the device will not automatically enter standby mode. Values from 1 to 240 specify multiples of 5 seconds, yielding timeouts from 5 seconds to 20 minutes. Values from 241 to 251 specify from 1 to 11 units of 30 minutes, yielding timeouts from 30 minutes to 5.5 hours. A value of 252 signifies a timeout of 21 minutes. A value of 253 sets a vendor-defined timeout period between 8 and 12 hours, and the value 254 is reserved. 255 is interpreted as 21 minutes plus 15 seconds. Note that some older drives may have very different interpretations of these values.
  17. Parasta tastatūra. Doma bija tajā, ka rakstot touch-taipistu manierē, labas rokas pirksti tiek visu laiku turēti virs JKL; taustiņiem. Būtu loģiski, ja tieši šie taustiņi tiktu izmantoti navigēšanai, nevis HJKL, kas ir par vienu vienību nobīdīti pa kreisi. Bet es te laikam esmu vienīgais, kurš tā raksta!
  18. Te runa nav īsti par rakstīšanu bez skatīšanās bet tieši par Vim navigācijas HJKL taustiņiem
  19. Praktiski visi tutoriāļi, kas māca rakstīt ar tastatūru bez skatīšanās uz tās, liek turēt kreisās rokas pirkstus uz pogām ASDF un labās rokas pirkstus uz JKL; Šī rakstīšana ir diezgan dziļi nogulsnējusies manās smadzenēs uz tagad pārejot uz Vim es domāju vai nevajadzētu pārmainīt defaultos navigēšanas HJKL taustiņus uz JKL; jo tas labāk iet kopā ar šo rakstīšanas veidu. It kā man nepatīk lauzt tādas standartizētas konfigurācijas, bet kaut vai tajā pašā stackoverflowā ir diezgan pamatoti viedokļi par to ka tas ir ergonomiskāk utt un tjpr. Ko iesakat - lietot standarta HJKL vai tomēr JKL; ?
  20. Kādu tooli iesakat lai surfotu WEBu bez peles? Praktiski vienmēr tas ir Chrome pārlūkā.
  21. No manadžeriem aizmirsāt DWM. Konfigs laikam ir C.
  22. Pagaidām arī vajag tikai absolūtu statistiku. timestampu glabāšana iespējams būtu overkills.
  23. Vēlos ievākt statistiku par visām IP adresēm, kas apskata saitu. Saits sastāv no daudzām sadaļām un nepieciešams zināt, kuras sadaļas un cik reižu konkrētā IP adrese apskata. Kā varētu vislabāk uzbūvēt datubāzi šādam mērķim, izvairoties no dublētiem datiem? Un vēl - kādā datu tipā glabāt IP adreses?
×
×
  • Create New...