anonīms Posted February 8, 2008 Report Share Posted February 8, 2008 (edited) Palasiju JOIN manuālus, bet tā arī viss nav skaidrs. $jaunakie_kom = mysql_query ("Select id, niks, komentars, j FROM komentari INNER JOIN jaunumi ON id ORDER BY id DESC LIMIT 5"); while($pedkom = mysql_fetch_array($jaunakie_kom)) { echo "".ShortenText($pedkom[1].", <a href='http://....../jaunums/$pedkom[0]'>".$pedkom[2])."</a><br />"; } Papildus komentāru tabulai nepieciešama jaunumu tabulu no kuras nepieciešams izvilkt īsto jaunuma id un to ievietot aiz garā urla. Varētu parādīt apmēram kā to vajadzētu darīt? Tiešām nesapratu īsti to manuālu... Edited February 8, 2008 by anonīms Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrisp Posted February 8, 2008 Report Share Posted February 8, 2008 Ja es tevi pareizi sapratu, tad tam joini nav paredzēti. Kādā veidā šīs divas tabulas savā starpā ir saistītas (kādas ir to saistības) ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksejs Posted February 8, 2008 Report Share Posted February 8, 2008 Ja vajag jaunāko, tad palasi šito: http://php.lv/f/index.php?showtopic=8992 Link to comment Share on other sites More sharing options...
anonīms Posted February 8, 2008 Author Report Share Posted February 8, 2008 Nu pagaidām, ja es veidošu tos komentārus tā kā biju domājis, tad sanāks, ka man tas kods būs iekšs diviem while, bet nu tomēr negribas noslogot visu lapu no tā. Tādēļ biju domājis caur join izveidot, lai viss būtu iekšs viena while. Saistība viņām nav, bet jaunumu id, gan man ir vajadzīgs. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrisp Posted February 8, 2008 Report Share Posted February 8, 2008 Ja nav it nekāda saistība, tad joini nu galīgi te nederēs. Vai ari tu vienkārši nemāki paskaidrot savu problēmu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anonīms Posted February 8, 2008 Author Report Share Posted February 8, 2008 Nu bet kā, tad varētu izvairīties no tā, ka vajag divus while izmantot vienu iekšs otra? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksejs Posted February 8, 2008 Report Share Posted February 8, 2008 Vaicājums atlasīs visus jaunumus ar visiem komentāriem. Tev taču to vajadzēja? SELECT j.id AS jid, j.jaunuma_teksts AS jtxt, k.id AS kid, k.komentars_teksts AS ktxt FROM jaunumi AS j LEFT JOIN komentari AS k ON j.id = k.jaunuma_id Link to comment Share on other sites More sharing options...
anonīms Posted February 8, 2008 Author Report Share Posted February 8, 2008 Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in SELECT id FROM jaunumi LEFT JOIN komentari ON jaunumi.id = komentari.j ORDER BY id DESC LIMIT 5 Iekšs db man ir tā: jaunumi | komentari id | j // j = jaunuma_id Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts