Aleksejs Posted December 13, 2007 Report Share Posted December 13, 2007 MāriL, nu tad ir spēkā manis jau teiktais. Pārfrāzējot: Problēma ir tajā, ka lietotāju tabulā tu meklē sesijas id. Tev ir jādara tā: 1) Jānodibina sesija (to esi izdarījis). 2) Jāpārbauda, vai lietotājs ir autentificēts: Jāpārbauda, vai ir uzstādīts $_SESSION['lietotaja_id']. 3) Ja nav uzstādīts, tad jānoskaidro, vai lietotājs nav šobrīd atsūtījis autentificēšanās datus (lietotājvārdu & paroli). 4) Ja ir atsūtījis, tad jāpārbauda, vai ir derīgi. 5) Ja ir derīgi tad jāuzstāda $_SESSION['lietotaja_id'] = lietotāja id no lietotāja tabulas, citādi, jāsūta uz login lapu 6) Ja nav atsūtījis 3. punktā, tad jāsūta uz login lapu 7) Ja ir uzstādīts 2. punkatā, tātad lietotājs ir autentific\ets. Aptuveni tā. P.S. Rakstīju ātri, atbildību par korektību neuzņemos. :) Apskaties kaut vai šo: http://php.lv/f/index.php?s=&showtopic...post&p=5523 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksejs Posted December 13, 2007 Report Share Posted December 13, 2007 p4F, vai tas nozīmē, ka kukijā glabā paroli? Link to comment Share on other sites More sharing options...
p4F Posted December 13, 2007 Report Share Posted December 13, 2007 (edited) Aleksejs --> nē! Esmu domājis tā piemēram: 1) kad cilveeks ieiet ispildās post ja viss ir pareizi tad ispildās kods setcookie("nick", $_POST['nick'], time()+3600); 2)bet kad iziet setcookie("nick", "guest", time()+1); 3)kārt būs vieglāk sataisiit profils.php izvilk tā $login = $_COOKIE['nick']; mysql_query("SELECT * from users Where nick = '$login'"); Edited December 13, 2007 by p4F Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksejs Posted December 13, 2007 Report Share Posted December 13, 2007 p4F, es redzu dažas problēmas! 1) Es ar rociņām varu ierakstīt savā cookie, ka nick=admin 2) Es ar rociņām varu ierakstīt savā cookie, ka nick=user' DROP TABLE users; Select 1+2 WHERE ''=' Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcis Posted December 13, 2007 Report Share Posted December 13, 2007 p4f arī es šeit neredzu jēgu no cepumiem, tas pats vien ir: $login=$_SESSION['login']; Aleksejs, visi tevis ieteiktie punkti ir jau izpildīti. Viņa problēma ir kverijā. Link to comment Share on other sites More sharing options...
p4F Posted December 13, 2007 Report Share Posted December 13, 2007 Aleksejs, Marcis es tikai saku savu variantu !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcis Posted December 13, 2007 Report Share Posted December 13, 2007 p4f es tikai saku ka tavs variants nav diezko drošs Link to comment Share on other sites More sharing options...
p4F Posted December 13, 2007 Report Share Posted December 13, 2007 marcis --> ta4u var apstrādāt to visu ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts