iall Posted November 21, 2007 Report Posted November 21, 2007 Labs vakars , lūk kods - http://paste.php.lv/6462 Vai ir iespēja dzēst no datubāzes nerakstot visu laiku sasa vietā teksta virsrakstu?Šī ir mana jaunumu sistēma ,šķība ,greiza ,nepareiza :) Visu laiku es editēju dzest.php failu ,ja gribēju izdzēst kādu rakstu un tad izsaucu viņu brouserī. :/
bubu Posted November 21, 2007 Report Posted November 21, 2007 Pārveido uz: if (isset($_GET['sasa'])) { $x = mysql_escape($_GET["virsraksts"]); mysql_query("DELETE FROM dati WHERE virsraksts='$x'"); } Un tad browserī raksti: dzest.php?virsraksts=sasa
Grey_Wolf Posted November 21, 2007 Report Posted November 21, 2007 (edited) Vai ir iespēja dzēst no datubāzes nerakstot visu laiku sasa vietā teksta virsrakstu? Selektivi Nee nav iespejams , var tikai izdzest Pilnibaa visus ierakstus.... P.S. vari ari idzest peec 'maskas' ... DELETE * FROM tabulis WHERE virsraksts LIKE '%sasha%' --> izdzesis visu kur tekstaa buus sasha a ja notiirit Db tabulu tad TRUNCATE TABLE tabulis --> iztira/ un atjauno tabulu (ieskaitot AutoIncrament vertibas) edit: UPS ... laikam ne taa sapratu... Edited November 21, 2007 by Grey_Wolf
iall Posted November 21, 2007 Author Report Posted November 21, 2007 (edited) Esmu stulbs kā zābaks! <?php $con = mysql_connect("localhost","root","parole"); if (!$con) { die('Nepiekonekteejos jo: ' . mysql_error()); } mysql_select_db("trenins", $con); if (isset($_GET['sasa'])) { $x = mysql_escape($_GET["virsraksts"]); mysql_query("DELETE FROM dati WHERE virsraksts='$x'"); } mysql_close($con); ?> sasa man bija jaunumu virsraksts ,kuru es uz dullo ierakstīju ,lai pārbaudītu vai iet!Vismaz pareizi ieliku to kodu? :D Edited November 21, 2007 by iall
Grey_Wolf Posted November 21, 2007 Report Posted November 21, 2007 (edited) Vismaz pareizi ieliku to kodu? :D nu notestee tachu ... edit: un saki godigi kapec negribi izmantot ID??? Edited November 21, 2007 by Grey_Wolf
iall Posted November 21, 2007 Author Report Posted November 21, 2007 (edited) Notestēju ,nekas nesanāk! ;( Kļūdu nekādu neizmet (error_reporting ieslēgts)! Teikšu godīgi: Es nemāku ,tad man viss ir jāpārveido ,kas man liekas grūti ,kaut gan ,nekas īpašs tur nav!Vis vienkāršākais kas var būt!Vismaz es pats to uzrakstīju :) No text formām ieliek datus datubāzē un tad izvelk no datubāzes ,tas arī viss! :/ Edited November 21, 2007 by iall
bubu Posted November 21, 2007 Report Posted November 21, 2007 Es nokļūdījos. if (isset($_GET['sasa'])) vietā raksti if (isset($_GET['virsraksts'])) Varēji jau pats paskatīties, kas ir $_GET, kas ir isset un kas ir [ ] sintakse... Pēc "Notestēju ,nekas nesanāk!" bija jāķeras pie debugošanas, kautvai ar echo paņēmienu.
iall Posted November 21, 2007 Author Report Posted November 21, 2007 (edited) Izmet kļūdu Fatal error: Call to undefined function mysql_escape() in C:\wamp\www\liek\jaunumi\dzest.php on line 12 Nekas ,paeksperimentēšu :) pilots: Nemāku es piešķirt id ,pagaidām pietiks ar to ko es uzrakstīju ,tāds štruntiņš vien ir ,bet kādu laiciņu iztikšu :) Edited November 21, 2007 by iall
bubu Posted November 21, 2007 Report Posted November 21, 2007 ārprāts kāds es nūbs! Riktīgi sen neesmu normāli programmējis php... ieliec tur mysql_escape_string funkciju.
Grey_Wolf Posted November 21, 2007 Report Posted November 21, 2007 (edited) iall --> bubu nokljudijas ... mysql_escape_string() // precizak ne nokljudijas, bet automatiski iemeta risinajumu (bez precizas sintakses ... // jo eksiste arii mysql_real_escape_string() .... un tas ir tikai normali --> nevienam nav pienakums sniegt gatavus kodus... un pasam bija gruti iemest www.php.net to mysql_escape un dabut pareizas f-jas ? p.S. un vispar seit foruma par to logosanos ir runats rinkji un apkart.... --> ja jau slinkums meklet tad nu.... Edited November 21, 2007 by Grey_Wolf
iall Posted November 21, 2007 Author Report Posted November 21, 2007 (edited) Tapēc es skatījos manuālī ,tāda f-cija nebija (Vai es neatradu :D) P.S. - Liels paldies bubu ,viss aizgāja :) Grey_Wolf - es neprasīju lai sniedz gatavu kodu ,es prasīju palīdzību :P Paldies Tev arī! Edited November 21, 2007 by iall
Grey_Wolf Posted November 21, 2007 Report Posted November 21, 2007 Tapēc es skatījos manuālī ,tāda f-cija nebija un neviena ar lidzigu nosakumu arii ??? P.S. saja linka laikam neviena no 4 sakuma izceltajam nevaretu buut pareizaa... :P
iall Posted November 21, 2007 Author Report Posted November 21, 2007 (edited) Es tās arī skatījos ,bet nebiju pārliecināts!Nezinu arī kapēc nepaņēmu un neierakstīju kādu no viņām ,turpmāk zināšu :) P.S. - Kā es varētu pievienot id?Liels paldies par palīdzību! :) Index jeb pievienot Ievietot Rādīt Lielum lielais paldies par ieteikumiem! Edited November 21, 2007 by iall
Recommended Posts