iall Posted November 21, 2007 Report Share Posted November 21, 2007 Labs vakars , lūk kods - http://paste.php.lv/6462 Vai ir iespēja dzēst no datubāzes nerakstot visu laiku sasa vietā teksta virsrakstu?Šī ir mana jaunumu sistēma ,šķība ,greiza ,nepareiza :) Visu laiku es editēju dzest.php failu ,ja gribēju izdzēst kādu rakstu un tad izsaucu viņu brouserī. :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted November 21, 2007 Report Share Posted November 21, 2007 Pārveido uz: if (isset($_GET['sasa'])) { $x = mysql_escape($_GET["virsraksts"]); mysql_query("DELETE FROM dati WHERE virsraksts='$x'"); } Un tad browserī raksti: dzest.php?virsraksts=sasa Link to comment Share on other sites More sharing options...
iall Posted November 21, 2007 Author Report Share Posted November 21, 2007 Paldies ,pamēģināšu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grey_Wolf Posted November 21, 2007 Report Share Posted November 21, 2007 (edited) Vai ir iespēja dzēst no datubāzes nerakstot visu laiku sasa vietā teksta virsrakstu? Selektivi Nee nav iespejams , var tikai izdzest Pilnibaa visus ierakstus.... P.S. vari ari idzest peec 'maskas' ... DELETE * FROM tabulis WHERE virsraksts LIKE '%sasha%' --> izdzesis visu kur tekstaa buus sasha a ja notiirit Db tabulu tad TRUNCATE TABLE tabulis --> iztira/ un atjauno tabulu (ieskaitot AutoIncrament vertibas) edit: UPS ... laikam ne taa sapratu... Edited November 21, 2007 by Grey_Wolf Link to comment Share on other sites More sharing options...
iall Posted November 21, 2007 Author Report Share Posted November 21, 2007 (edited) Esmu stulbs kā zābaks! <?php $con = mysql_connect("localhost","root","parole"); if (!$con) { die('Nepiekonekteejos jo: ' . mysql_error()); } mysql_select_db("trenins", $con); if (isset($_GET['sasa'])) { $x = mysql_escape($_GET["virsraksts"]); mysql_query("DELETE FROM dati WHERE virsraksts='$x'"); } mysql_close($con); ?> sasa man bija jaunumu virsraksts ,kuru es uz dullo ierakstīju ,lai pārbaudītu vai iet!Vismaz pareizi ieliku to kodu? :D Edited November 21, 2007 by iall Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grey_Wolf Posted November 21, 2007 Report Share Posted November 21, 2007 (edited) Vismaz pareizi ieliku to kodu? :D nu notestee tachu ... edit: un saki godigi kapec negribi izmantot ID??? Edited November 21, 2007 by Grey_Wolf Link to comment Share on other sites More sharing options...
iall Posted November 21, 2007 Author Report Share Posted November 21, 2007 (edited) Notestēju ,nekas nesanāk! ;( Kļūdu nekādu neizmet (error_reporting ieslēgts)! Teikšu godīgi: Es nemāku ,tad man viss ir jāpārveido ,kas man liekas grūti ,kaut gan ,nekas īpašs tur nav!Vis vienkāršākais kas var būt!Vismaz es pats to uzrakstīju :) No text formām ieliek datus datubāzē un tad izvelk no datubāzes ,tas arī viss! :/ Edited November 21, 2007 by iall Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted November 21, 2007 Report Share Posted November 21, 2007 Es nokļūdījos. if (isset($_GET['sasa'])) vietā raksti if (isset($_GET['virsraksts'])) Varēji jau pats paskatīties, kas ir $_GET, kas ir isset un kas ir [ ] sintakse... Pēc "Notestēju ,nekas nesanāk!" bija jāķeras pie debugošanas, kautvai ar echo paņēmienu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pilots Posted November 21, 2007 Report Share Posted November 21, 2007 labāk gan id piešķir. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iall Posted November 21, 2007 Author Report Share Posted November 21, 2007 (edited) Izmet kļūdu Fatal error: Call to undefined function mysql_escape() in C:\wamp\www\liek\jaunumi\dzest.php on line 12 Nekas ,paeksperimentēšu :) pilots: Nemāku es piešķirt id ,pagaidām pietiks ar to ko es uzrakstīju ,tāds štruntiņš vien ir ,bet kādu laiciņu iztikšu :) Edited November 21, 2007 by iall Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted November 21, 2007 Report Share Posted November 21, 2007 ārprāts kāds es nūbs! Riktīgi sen neesmu normāli programmējis php... ieliec tur mysql_escape_string funkciju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grey_Wolf Posted November 21, 2007 Report Share Posted November 21, 2007 (edited) iall --> bubu nokljudijas ... mysql_escape_string() // precizak ne nokljudijas, bet automatiski iemeta risinajumu (bez precizas sintakses ... // jo eksiste arii mysql_real_escape_string() .... un tas ir tikai normali --> nevienam nav pienakums sniegt gatavus kodus... un pasam bija gruti iemest www.php.net to mysql_escape un dabut pareizas f-jas ? p.S. un vispar seit foruma par to logosanos ir runats rinkji un apkart.... --> ja jau slinkums meklet tad nu.... Edited November 21, 2007 by Grey_Wolf Link to comment Share on other sites More sharing options...
iall Posted November 21, 2007 Author Report Share Posted November 21, 2007 (edited) Tapēc es skatījos manuālī ,tāda f-cija nebija (Vai es neatradu :D) P.S. - Liels paldies bubu ,viss aizgāja :) Grey_Wolf - es neprasīju lai sniedz gatavu kodu ,es prasīju palīdzību :P Paldies Tev arī! Edited November 21, 2007 by iall Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grey_Wolf Posted November 21, 2007 Report Share Posted November 21, 2007 Tapēc es skatījos manuālī ,tāda f-cija nebija un neviena ar lidzigu nosakumu arii ??? P.S. saja linka laikam neviena no 4 sakuma izceltajam nevaretu buut pareizaa... :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
iall Posted November 21, 2007 Author Report Share Posted November 21, 2007 (edited) Es tās arī skatījos ,bet nebiju pārliecināts!Nezinu arī kapēc nepaņēmu un neierakstīju kādu no viņām ,turpmāk zināšu :) P.S. - Kā es varētu pievienot id?Liels paldies par palīdzību! :) Index jeb pievienot Ievietot Rādīt Lielum lielais paldies par ieteikumiem! Edited November 21, 2007 by iall Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts