ViszinisA Posted November 14, 2007 Report Share Posted November 14, 2007 hai kaada jeega no valid lapas? atraak straaada? vai kaa? tiko lasot vienu topicu par to pta.lv apskatiijos uz savu lapu http://validator.w3.org/ teica Result: Failed validation, 157 Errors mana lapa skiet ka visos browseros straadaa vienaadi, tad kaada jeega labot tos errorus? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gurkjis Posted November 14, 2007 Report Share Posted November 14, 2007 tur ir aprakstīts, "Problems caused by bad code" http://www.netmechanic.com/news/vol6/html_no20.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrisp Posted November 14, 2007 Report Share Posted November 14, 2007 ViszinisA, teorētiski arī ātrād strādā, jo pārlūkam tavā kodā ir jālabo kļūdas ;), bet nu tas ir ļoti teorētiski, bet vispār labums tāds, ka valids kods ir tīrāks, saprotamāks. Nevalidam kodam arī lielāka iespēja sākt gļukot uz nestandarta pārlūkiem vai jaunākām pārlūka versijām. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ViszinisA Posted November 14, 2007 Author Report Share Posted November 14, 2007 valids kods ir tiiraaks... mjaaa bet man neinteresee html kods ko dabuu users useram ir grafiskaa vide un vinjam nav jaalasa html kods :) nau jau nekaads bots kods kas ir ieksh php ir tiiri labi saprotams, vismaz man ir iespeeja glukot, bet negluko pagaidaam :D izlasiiju to articli, tas pats ko andrisp uzrakstiija... lab varbuut kaut kad izlaboshu ja uznaaks veelme Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrisp Posted November 14, 2007 Report Share Posted November 14, 2007 Tīrāks kods nozīmē, ka arī developerim būs vieglāk strādāt. Bet vispār var uztaisīt drausmīgu kodu, kas ir valids. Un var uztaisīt arī normālu kodu, kas nav valids. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toms Posted November 14, 2007 Report Share Posted November 14, 2007 Tas nosaka, kāds meistars tu esi. Cik dauz seko līdzi jaunākajām tendencēm IT sfērā, cik ātri tās apgūsti un vai māki pielietot praksē. (te neiet runa par tiem, kas X reizes pārlabo lapu, lai dabūtu valīdu) Tas ir tikai viens no labumiem. Pats personīgi jūtos gandarīts par labi paveiktu darbu, kas ir valīds un uz populārākajiem pārlūkiem strādā vienādi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ViszinisA Posted November 14, 2007 Author Report Share Posted November 14, 2007 (edited) kaads meistars esmu? t.i. arii ja mana lapa straadaa labi...bet nav valiida.......es nekam neesmu deriigs un esmu ņūbs? nais es esmu gandariits arii ja mana lapa nav valiida, bet tomeer straadaa vienaadi uz visiem paarluukiem... skiet ka galvenais ir rezultaats, lai kaa arii tas buutu panaakts :p valiids-nevaliids, bet rezultaats ir ko noziimee tendences IT? tas w3 standarts tik daudz mainaas? katru dienus, kas jauns :D Edited November 14, 2007 by ViszinisA Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrisp Posted November 14, 2007 Report Share Posted November 14, 2007 ViszinisA, Toms ar tendencēm domāja vispārīgi nevis, ka katru dienu kāda jauna fiška nāktu klāt vai kas tamlīdzīgs. Un nav jau tā, ka esi "ņūbs" - svarīgi ir vērtēk koda tīrumu un loģiskumu. Tas, ka kaut kur kaut kas ir nevalids, vēl nav noteicošais. Kas vēl - "rezultāts" nav tikai tas, kā lapa parādās gala lietotājam. Ir vēl citi faktori - kaut vai tas pats, cik viegli šo pašu lapu pēc gada būs apdeitot. Kav vēl #2 - veidojot nevalīdas lapas, tu bremzē pārlūku attīstību kā tādu. Tu zināji, ka lielākā daļa laika pārlūku izstrādātājiem aiziet visu plānojot un izstrādājot tā, lai tava līkā lapa rādītos arī jaunākajā pārlukā versijā pareizi (tā kā tu to esi iedomājies) ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toms Posted November 14, 2007 Report Share Posted November 14, 2007 (edited) Gandrīts esmu es. Katram savs gandarījuma "levels". Un neesi "ņūbs". Vienkārši es uz Tevi skatītos mazliet savādāk. Tas ir līdzīgi kā latviešu valodas translita rakstītāji, kas neievēro pieturzīmes pret tiem, kas raksta ar mīkstinājumzīmēm un korekti. Visiem saprotams, bet "imidžs" ir cits.\ Jā, w3c nemainās katru dienu, bet joprojām 95% koderu par to nav lietas kursā. EDIT: andrisp jau pasteidzās. Edited November 14, 2007 by Toms Link to comment Share on other sites More sharing options...
ViszinisA Posted November 14, 2007 Author Report Share Posted November 14, 2007 Kav vēl #2 - veidojot nevalīdas lapas, tu bremzē pārlūku attīstību kā tādu. Tu zināji, ka lielākā daļa laika pārlūku izstrādātājiem aiziet visu plānojot un izstrādājot tā, lai tava līkā lapa rādītos arī jaunākajā pārlukā versijā pareizi (tā kā tu to esi iedomājies) ? un nafig vinji to dara? :D vinji bremzee w3 standartu pienjemshanu :p ja es redzeetu, ka man, kaut ko neraada pareizi, tad es pacenstos uztaisiit pareizi un beigu beigaas traapiitu w3 standartaa... a tagad kad parluks raada taa kaa es gribu man nekrata w3 standarts :) stulbie paarluuku developeri xD [atradu uz ko nogaazt visu vainu] lab aizmirstam... jau sen atbildeeja uz manu pirmo jautaajumu :)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vebers Posted November 14, 2007 Report Share Posted November 14, 2007 un nafig vinji to dara? :Dvinji bremzee w3 standartu pienjemshanu :p ja es redzeetu, ka man, kaut ko neraada pareizi, tad es pacenstos uztaisiit pareizi un beigu beigaas traapiitu w3 standartaa... Padomā kas notiktu ar visiem kantoriem kas nodarbojas ar mājaslapu izstrādi, ka daudz maz visi klienti grieztos pie viņiem uz teiktu "Man lapa vairs nestrādā, salabojiet!". Link to comment Share on other sites More sharing options...
mefisto Posted November 14, 2007 Report Share Posted November 14, 2007 Ko nozīmē visos ? IE un Firefox ? Tie nav visi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
4e4en Posted November 14, 2007 Report Share Posted November 14, 2007 Ir vēl Opera, Safari, links, un vēl vismaz 100 un 1 browzeris Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toms Posted November 14, 2007 Report Share Posted November 14, 2007 Domāju, ka pietiek, ja notestē iekš: IE6, IE7 un jaunāko versiju Firefox, Opera, Safari. (Iekš Lynx var papriecāties, cik labi google redzēs lapu) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ViszinisA Posted November 14, 2007 Author Report Share Posted November 14, 2007 Ko nozīmē visos ?IE un Firefox ? Tie nav visi. kur kads teica ka tikai IE un Firefox? :) laikam esi dzeeris 4e4en kuru no 100 un 1 browzera tu lieto? :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts