Jump to content
php.lv forumi

img upload!


millers

Recommended Posts

chakars nav.

post fails tiek iegruusts blob laukaa.

vieniigi jaauzmantaas ar keshoshanu. defaultaa tev taas bildes netiks keshotas un katru reizi tiks ielaadeeta bilde, veel jo vairaak ja tu izvadi kaudzi ar thumbnailiem, tad jau tur taa padariishana buus stipri uzkriitoshaaka, nekaa vienakarsi failu nosaukumi, ja tiek glabaati datu baazee.

ir gan man bijusi sisteema, kas saglabaa db, gan failu sisteemaa. eertaak pat likaas ar db, bet tomeer pamazaat tiek visur paariets uz fs, jo ne uz visiem serveriem visu var sakonfigureet peec savas patikas.

Link to comment
Share on other sites

nu labi tad laikam butu lai tikai nosaukums glabajas !

 

No savas puses varu ieteikt sekojošu algoritmu - faila nosakums ģenerējas randomā, ja faili ir piesieti kādam userId, tad vēlams to iekļaut. Nodefinē funkciju kas atgriež pilno ceļu uz failu. Atrašanās vietu nodefinē kaut kur globāli ( define('FILEDIR','/data/web/lalala/'); define ('FILEURL','http://blablabla'); Bildes čeko uz getimagesize(). Ja plāno izmantot thumbnailus, resaizo uzreiz attiecīgos izmēros ar postfixiem faila nosaukumā (bilde.jpg, bildes_maza.jpg) . Tad funkcijai kas atgriež ceļu uz failu tik jāpieliek parametrs - izmērs.

Link to comment
Share on other sites

NiTrino tu laikam saprati ko es tiesi velos ... hmmm kads varetu but piemers aa vot piemers varetu but www.draugiem.lv maza bilde un bilde normal size nu es veletos taka tur ir var kads ludzu iedot tadu kodu ? un db kodu ari ! please butu loti pateicigs es vienkarsi nezinu kur sakti ta kartigi macities to php un mysql tapec nezinu vell tik labi tos kodus lai varetu pats uztaisti var ari kads pateitki kur ir visslabak macities to php un mysql!! thxx jau ieprieks!

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...