Robis Posted February 7, 2004 Report Share Posted February 7, 2004 Labdien! Taa, man ir jautaajums par latvieshu burtiem, ka ā, ž, ķ, ļ, ņ, ē, ī, ģ utt. Respektīvi, php tos var droshi izmantot mainiigo stringos, vai ne? Arī html formā man viņi ir izmantoti un , augšā uzlikts pareizais meta charset - viss rādās ok! Bet problēma sākas, kad nosūtu formas datus uz e-pastu: Latviešu nosaukumu zīmju vietās, dažs meilserveris ieliek "?", cits vēl kaut ko, bet cits, piemeeram, inbox.lv (kursh tagad neiet man ... grrr :angry: ) rāda tā kā vajag latviešu burtus. Tas laikam nav no manis - skripta programmētaja atkarīgs, ja? Pie reizes: kam šis jautājums likās pa vieglu: varbūt kāds zin, kā vislabāk uztaisīt tādu formu, kur ir daži required lauciņi (kas man ir ierakstīti kā value iekš <input type=hidden name=required_fields>), kas, gadījumā, ja netiek aizpildīti, nospiežot submit pogu, teiksim, tiek izgaismoti sarkani, taču pārējos lauciņos paliek dati, ko lietotājs jau ievadījis, lai nav jāvada otrreiz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jb4 Posted February 7, 2004 Report Share Posted February 7, 2004 No tevis ir atkarīgs nosūtīt vēstuli ar pareizo encoding, respektīvi, tev jāsūta dati tādā kodējumā, kādā tu norādi pie vēstules headeriem: $headers = "Content-type: text/plain; charset=utf-8\n"; mail('aivarszilups@zilupe.net','Testa vestule','Sveiks, Aivar! Pārbaudām garumzīmes!',$headers); uff-8 vietā varēji likt jebkuru citu kodējumu - galvenais, ka vēstules tekstam jābūt tieši tajā kodējumā. Lai pārvērstu teksta kodējumu, izmantojama funkcija iconv: http://www.php.lv/iconv Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robis Posted February 7, 2004 Author Report Share Posted February 7, 2004 Paldies, tiešām izrādījās taisnība, lai gan latviešu burtiem es izmantoju encodingu "windows-1257" - tas ir labs, nē? Viņš derēs pie visiem latviešu kompjiem un IE (protams, sākot ar kādu 5 versiju)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sorehead Posted February 11, 2004 Report Share Posted February 11, 2004 derēs pie jebkura browsera. utf-8 uz iexplorer 4.0 diemžēl neies.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kikko Posted February 12, 2004 Report Share Posted February 12, 2004 derēs pie jebkura browsera. utf-8 uz iexplorer 4.0 diemžēl neies.. Mnjā, mūsdienu aktualitātes... Link to comment Share on other sites More sharing options...
freak Posted May 4, 2004 Report Share Posted May 4, 2004 HEh man atkl ir tada problema ar tiem burtiem! Itkaa viss straada pareizi, bet tad, ja tiek ieklauts cits skripts ar include funkciju, tad ieklautajaa skriptaa esoshie burti vairs neraaadas pareizaa formaataa! KO lai darA? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts