Jump to content
php.lv forumi

Pieticīgs hostings.


architect

Recommended Posts

Latvijā faktiski lielākoties standartā ir 100Mbit uz LIXu un visi servera juzeri šārē kopīgo trubu. Cik nu ātri iet tik iet..

Neesmu manījis ka kāds specifiski sheipotu uz ko mazāku vai limitētu trafika apjomu (izņemot vietām startptautisko).

 

Nav arī manīts ka kāds baigi nodarbotos ar virtualizāciju šajā sakarā un tādējādi kaut ko ierobežotu bet uz standarta mass-virtualhosting (neizdalītām kastēm (ne-dedicated)) to, manuprāt, ir pagrūti izdarīt (t.i. aplikāciju - piem webservera/php līmenī kaut ko ierobežot)..

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Tāda situācija ir Latvijā, tāpēc ka nelielie provaideri (kuri piedāvā hostinga pakalpojumus) izvieto serverus uz līdzīgiem nosacījumiem. Tiem arī līgumos ir aprunāts "neierobežots" trafiks. Īstenībā ja serveris vai saits uz servera sāks patērēt daudz trafika tas eksistē dažas situācijas: vai samazinās ātrumu serverim, vai pieprasīs naudas par ātruma pārtēriņu bez samazināšanas. Tas viss attiecas tikai uz ārzemju trafiku. Latvijas trafiks relatīvi ir bezmaksas un tāpēc praktiski jebkurš provaiders var piešķirt patiešām "neierobežotu" trafiku. Tāpēc viss aprobežojas tikai ar servera pieslēguma ātrumu un peering nosacījumiem.

 

Ja jūs plānojat atvērt web-projektu kurš patērēs daudz Latvijas trafika, tad shared hostingu var aplūkot tikai kā pirmo soli, pēc kam ir jāpāriet uz virtuālo serveri, nomājamo serveri vai colocation. Ja gan jūs plānojat atvērt web-projektu kurš patērēs daudz ārzemju trafika, tad uz nosacījumiem kuri piedāvā hosting-provaideri, Jums tas neizdosies, tādēļ labāk uzreiz parūpēties par garantijām uz noteiktu trafika daudzumu.

 

Un vēl viens aizrādījums. Pie LIX neviens provaiders taisni nepieslēdz serveri (izņēmums tikai Telia, Lattelekom, un Latnet piederošus serverus). Parasti visi provaidera serveri iet caur kopīgu 100-200-1000 Mbit/sec kanālu uz LIX.

Edited by GARMTECH.LV
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...