Jump to content
php.lv forumi

include failu ar linka mainīgo BEZ pilna linka


niko

Recommended Posts

Sveiki,

 

Problēma ir tāda, ka nevaru ievietot failu, kuram man ir nepieciešams padot mainīgo, piemēram, 'mezhs.php?lops=alnis'. Pēc PHP manuāļa domām, lai to izdarītu, ir jalieto pilns links, piemēram, 'http://daba.lv/mezhs.php?lops=alnis'. Tomēr, servera konfigurācija ir tāda, kāda tā ir un, lietojot šādu pierakstu, ir kļūdas paziņojums 'URL file-access is disabled in the server configuration', kam seko 'failed to open stream: no suitable wrapper could be found', utt. Servera uzstādījumiem klāt tikt nevaru un izmainīt neko nevaru, bet failu ievietot gan vajadzētu.

Kādi būtu jūsu ieteikumi situācijas atrisināšanai? Paldies jau iepriekš.

Link to comment
Share on other sites

Ja niko dara tā kā black saka, tad tas nav iespējams. Un konfigurācija neko neietekmē. Ja tu izmanto include() fju bez http:// vai kāda cita protokola burtiņiem priekšā, tad php padoto visu stringu interpretēs kā faila nosaukumu. Ja padod ar http priekšā, tad PHP mēģinās izveidot HTTP konekciju ar norādīto adresi un tad arī nosūtīs attiecīgos URL parametrus.

 

Un tavā gadijumā jādara vienkārši šādi:

 

$lops = 'alnis';
include('mezhs.php');

Link to comment
Share on other sites

paldies par atbildēm.

andrisp, jā, to, ka bez protokola burtiņiem priekšā man ievietot šo failu ar mainīgo neizdosies, es jau sapratu pēc PHP manuāļa, tāpēc mēģināju ar pilnu URL`i. Kad php konfigurācija neļāva arī to, tad nācu te. :)

 

Vēlamo rezultātu panācu. Tiesa, andrisp piedāvātais variants nevēlējās strādāt, turpretīm bubu variants, lai arī strādāja, kaut kas tajā visā neizpildījās pareizi, jo pēc dotā faila includošanas, pārējais skripts vienkārši neizpildījās. Tā kā tas nebija manis veidots skripts, tad iemeslus uzreiz atrast nevarēju, tomēr nedaudz papētīju to un atradu, ka būtībā tas mainīgais, ko es padodu caur to URL`i aizsauc konkrētu f-ciju, tāpēc atrisināju to ievietojot failu un tālāk izsaucot nepieciešamo f-ciju bez mainīgo starpniecības.

Edited by niko
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...