Jump to content
php.lv forumi

domēni


SkyD

Recommended Posts

Tātad, es vēlos reģistrēt domēnu. Izvēlējos www.server.lv pakalpojumu sniedzēju. Uzspiedu reģistrēt un tur man parāda to formu un vēl par domēna instalāciju iet runa.

Teksts ir sekojoš:

Domēnu instalācijas maksā ietilpst domēna reģistrācijas process, divu DNS serveru instalācija un uzturēšana uz domēna īres periodu, WWW un e-pasta serveru sagatavošana. Turpmākas izmaiņas tehniskajā informācija, ja tādas būs nepieciešamas, būs bezmaksas.

Domēna instalācijā ietilpst arī bezmaksas WWW lapas izveide un uzturēšana. Piemēram www.hawk.lv.

Ja velāties reģistrēt domēnu uz ilgāku termiņu, lūdzam sazināties ar mums: [email protected].

Īsti nesaprotu kā tur viss notiek. Ja esmu piemēram reģistrējis DNS iekš no-ip.com, tad ejot www.mana_lapa.lv, uzraadiisies taa lapa, kur man ir regjistreets DNS? Un, kas ir tie nserver?

Būtu labi, ja kāds izstāstītu, kā tas viss notiek.

Link to comment
Share on other sites

Domēnam parasti norāda 2 vai vairāk nameserverus (tos pašu nserverus vai DNS), un šajos nameserveros jābūt visai informācijai par tavu domēnu (uz kuru ip domēns attiecas vai uz kuru citu domēnu redirectēt). Un ja domēna reģistrētājs piedāvā savus nameserveru, tad tos arī parasti izmanto. Un no-ip.com tikai DNS reģistrēt man liekas nevar, tur ir tikai domēns ar piesaistītu dns, kuru nevar mainīt.

Link to comment
Share on other sites

Daži fakti un termini skaidrības ieviešanai:

DNS atšifrējas kā Domain Name Server līdz ar to DNS un "neimserver" ir viens un tas pats (nevis "vai").

DNS jeb domēnserveris ir vienkārši kaste ar mazu aplikāciju kas uztur sarakstu kādi hosti norāda uz kādām IP adresēm

 

Latvijas .lv domēnus ekskluzīvas (vienīgās) tiesības reģistrēt ir Latnetam www.nic.lv . Ja to dara kādas citas firmas tad tikai kā starpnieki un tālāk domēnu tāpat reģistrēs caur Latnetu.

.lv domēna cena uz gadu ir 20Ls (talāk sanāk zināma atlaide). Cenā jau ietilpst tava domēna izvietošana un Latnet domēnserveriem (DNS). Ja kaut kāda firma prasa naudu par DNS serveru uzturēšanu / instalēšanu tas ir bullshits..

 

Domēna pirkšana un hostings principā var tikt uzskatīti kā pilnīgi dažādas lietas .. Ja tu nopērc domēnu (piemēram skyd.lv ) tu vienkārši vari aizsūtīt Latnetam ka gribi www.skyd.lv uz savu mājas IP (protams tev jāpalaiž kaud kāds webserveris) un viss..

 

Tāpat arī ja tu hostējies pie kāda (vai tas būtu Deac, sever.lv vai kas cits) pasaki savam hostingam kāds domēns tev pieder un Latnetam aizsūti sava hostinga iedoto IP adresi.

 

 

Ir iespējams pie sevis turēt arī iepriekš minētos DNS serverus, taču tas prasa 1) stabilu pieslēgumu un serveri kas būs 24/7 onlainā .. 2) zināmas iemaņas DNS konfigurācijā, līdz ar to varētu nebūt tev saistoši.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...