Jump to content
php.lv forumi

Izdzest ierakstus pec 7 dienam


GS_

Recommended Posts

Ka var uzlikt lai automatiski dzesaas ieraksti kas vecaki par 7 dienam ? Ieraksti glabajas datubaze un tos varetu izdzest uzliekot interval bet ir vel bildes...

 

Kads varetu but efektivakais veids lai ipasi nenoslogotu sistemu ?

Link to comment
Share on other sites

Tev bildēm ir piesaistītie ieraksti datubāzē ? Ja ir tad pieglabā to pievienošanas/whatever datumu, un ar php skriptu, ko palaid reizi dienā no crontab (vai ar jebkādu citu scheduler programmu), paņem no datubāzes informāciju par vecajām bildēm un izdzēs tās.

Link to comment
Share on other sites

Datubaze glabajas ieraksts ar bildes nosakumu.

Cik labi vai slikti ir piesaistit tas scheduler programas ? Vel itka ir iespejams iegruzt kautkadu skriptu piemeram ja konkreta lapa tiek apmekleta kada konkreta laika bridi piemeram no 00.00 - 00.10 tad tiek palaists skripts.

Vai tomer labak piesaistit scheduler programu ? Bails no glukiem kas var rasties del likas servera konfiguracijas utt. :roll:

Link to comment
Share on other sites

A ja nu neviens neapmeklēs no 00:00 - 00:10 ? Varētu jau arī pie katras lapas atvēršanas reizes pārbaudīt gadienā vai nav kāds vecs ieraksts, ko dzēst, bet tas būs baigais overhead (tā laikam to sauc, nevajadzīga/nejēdzīga pārslodze), kā arī nav nekāds garants uz precizitāti.

 

Domāju, ja pareizi izdomā crontab ierakstu, tad nekam nevajadzētu notikt negaidītam. Ja ir ļoti svarīgi sekot līdzi vai tīrīšanas skripts ir izpildījies, tad tu viņā vari iekļaut kodu, kas tev nosūta meilu vai kautkā savādāk paziņo par sevi. Protams, arī tas nav 100%. Vienmēr kautkas var noiet greizi.

Link to comment
Share on other sites

Iedomājos lietotāju, kurš atvēra palasīt kādu ziņu, sēž un gaida, kad izdzēsīes 10.000 ieraksti un faili... gy... :)

 

K'mon,... atbilde jau pašā sākumā - `batch job`.

 

Un tavā gadījumā neredzu nekādu slodzi, jo tik vien tiek izdarīts, kā salīdzināts datums... imho var laist kaut vai katras 15min

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...