Jump to content
php.lv forumi

Par XHTML


IM24LV

Recommended Posts

Bišķīt pameklēju internetā, noskaidroju ka XHTML ir tāda kā nākotne, tīrs kods...

Bet kkā nesaprotu kāda atšķirība starp XHTML veidiem! es esev uzliku transitional, bet ir vēl divi.Kāda viņiem atšķirība?

 

Un vēl gribēju pajautāt ko lai dara ja mans samsungs nesaprot , rāda bojāta vārteja uz manis izveidoto wap lapu...

Link to comment
Share on other sites

Transitional ir vaļīgāks formāts, tas atļauj vairāk nekā striktākais Strict paveids. Strict veids aizliedz izmantot vairākus novecojušus HTML atribūtus (align, background, border, height, width, utt). Tā vietā var un vajag izmantot CSS.

 

Palasi te:

http://24ways.org/advent/transitional-vs-strict-markup

http://liorean.web-graphics.com/xhtml/comp...ose-strict.html

http://www.zvon.org/xxl/xhtmlReference/Out...comparison.html

http://www.w3.org/TR/xhtml1/dtds.html#a_dtd_XHTML-1.0-Strict

http://www.w3.org/TR/xhtml1/dtds.html#a_dt....0-Transitional

 

Ja sāk veidot no jauna tukšā vietā XHTML dokumentu tad var izvēlēties Strict. Taču ja kods tiek pārveidots no HTML, tad labāk izvēlēties Transitional, un pārveidot uz to. Tā būs vieglāk. Pēc tam, kad uztaisīts Transitional, tad der padomāt par tā pārveidošanu par Strict.

 

A trešais ir Frameset. Ceru, ka tu zini, kas ir frame, tb <frame> elements. Nu tad arī šādam freimseta failam tas ir arī paredzēts (jo tam nav <body> taga).

Link to comment
Share on other sites

Skaidrs. Es jau biju pirmiit uzlicis to strict, bet kaa pieliku to pashu doctype un pie css taga beigaas / taa viosa lapa nogljukoja, sadaliijaas tabulas, taa uzreiz nodomaaju nav veerts. nu lab, taga uztaisiishu par Xhtaml Transitional, ta jau gan vēlāk varēs padomāt... vispār baigais čakars tā čakarēties ap validēšanu, vieglāk jau no sākuma rakstīt valīdi, a tē te viss pa otram jāpārskata

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...