Jump to content
php.lv forumi

Postgre un stulbie tukšumi


Valcha

Recommended Posts

Tikko pieķēros pie postgresql (gogli palasīju, bet labu risinājumu neatradu) un, protams, bieži, postojot datus, tiek saņemti tukši lauki, kas ir ok. Nu un, kad vadu iekšā tukšus laukus, stulbais postgre teksta laukos saliek '' kvotes, bet datumus vispār negrib likt. Piemēra pēc visprastākais vaicājums pg_query ("insert into nodalas (nosaukums) values ('$POST[nosaukums]')"); Rezultātā laukā ierakstās '' . Bet datumu vispār negrib rakstīt.

 

Citi iesaka visus blank datus padarīt par null. Tiesa, tā var, bet tas tak ir absurds, ka es tagad katru saņemto datu pārbaudīšu if ($sanemtais='') $sanemtais=null; Tak puskods sastāvēs tikai no atnullēšanas.

Cik sapratu, trigeri arī nevarot tādu uzrakstīt. Ko iesakat?

 

Un galvenais, ka es tagad mēģinu tikt galā ar datu pārdzīšanu no mysql uz postgre un tur jau arī ir tukšie lauki.

 

Tātad - vai kāds nezina universālu risinājumu? Jau sāku apsvērt, ka varbūt jāpaliek pie vecā jaukā mysql, kurš tā nekaprīzējas.

Iepriekš paldies par palīdzību un - sorry, ka tik gari!

Link to comment
Share on other sites

1) neraksti katram mainīgajam to ifu. Saliec visu masīvā un ciklā ejot cauri izveido to insert teikumu dinamiski. Tas ir daudz prātīgāk un pareizāk. Nekad nevajag $_POST[..] mainīgos pa tiešo kverijā likt. Kāds kautko vēl uzlauzīs tev.

2) ar trigeri to noteikti var izdarīt

3) par datumiem, to vietā parasti (arī citās dbpvs) ievieto kādu defaulto vērtību ja grib iebāzt NULL. Tb pie tabulas izveides: datuma_lauks DATETIME NOT NULL DEFAULT NOW().

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...