barbars Posted August 9, 2006 Report Share Posted August 9, 2006 sveiki. situācija ir sekojosha. ir mssql tabula kuraa ir lauki : id | nosaukums | daudzums| cena | grupa ------------------------------------------------- 1 | kaza | 2 | 120 | xxx 2 | govs | 40 | 220 | xxx 3 | varna | 23 |333 | aaa 4 | lidaka | 12 | 444 | ccc un vajag web atteeelot taa: saakumaa naak saturs peec grupu nosaukumiem... xxx aaa ccc (satur raditajs tipa ar linkiem. uzspiezhot uz linka man uzreiz paraada taas grupas tabulu) saturs un tabulas ir viss vienaa lapaa taalaak naak tabulas. katras grupas ieraksti atteljas atseviskaa tabulaa xxx 1 | kaza | 2 | 120 2 | govs | 40 | 220 aaa 3 | varna | 23 |333 esmu ticis tik talu ka man izvada visus datubaazes ierakstus. require($_SERVER["DOCUMENT_ROOT"]."/con/config.php"); $connection = mssql_connect($host, $user, $password) or die ("error"); mssql_select_db($dbname, $connection); $query = "select * from prod"; $result = mssql_query($query,$connection); $num_results = mssql_num_rows($result); for ($i=0; $i < $num_results; $i++) { $row = mssql_fetch_array($result); echo ' izvadam laukus kurus vajag.... 1.speeleejoties ar FOR sanaaca ka itkaa vinsh izvada taas tabulas peec grupaam bet ja man ir tabulaa divas preces no vienas grupas xxx vinsh izveido 2 tabulas ar vienaadiem virsrakstiem xxx. kaa sho vareetu risinaat ? vismaz ideju luudzu. 2.kaa izveidot saturu ar linkiem uz tabulaam . man vajadzeetu veidot atsevisku tabulu grupaam ? un tad attieciigi atsevisku kveriju ? ceru kadaudz maz izskaidroju situaaciju .php esmu saacis apguut tikkai nesen taa kaa piedodiet ja jautaajumi nav diezko gudri :) jau ieprieksh paldies ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delfins Posted August 9, 2006 Report Share Posted August 9, 2006 neko nevar saprast.. izskatās esi "sapīpējies" ar MsAccess formām... pseiodkods: sql = select * from grupas while (grupa = fetch()) { print "Grupa " . $grupa['name']; sql = select * from produkti where grupa = grupa['id'] while (produkts = fetch() ) { print "produkts" . $produkts['nosuakums']; // etc } } Link to comment Share on other sites More sharing options...
v3rb0 Posted August 9, 2006 Report Share Posted August 9, 2006 ja grupu tabulā tik vien kā grupas name interesē, tad jau varbūt labāk vienu kveriju select * from produkti inner join grupas on gurupas.id=produkti.grupas_id order by grupas.id un parādīt $previous_group_id=-1; while (produkts = fetch() ) { if($previous_group_id != $produkts['grupas_id']) { print "Grupa " . $products['grupas_name']; $previous_group_id = $products['grupas_id']; } print "produkts" . $produkts['nosuakums']; // etc } Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delfins Posted August 9, 2006 Report Share Posted August 9, 2006 Nu var arī joinu, es varēju arī tādu sampli iedot... bet lai vismaz iemācās parastos ieliktos ciklus... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts